Πολιτική

Πλακώθηκαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στη Βουλή για την Αριστερά - Βίντεο

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Τασιούλα και το ΚΚΕ, για την "εισβολή" του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την δριμύτατη αντίδραση του ΚΚΕ, που κατηγόρησε τον βουλευτή ότι αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί.

"Θέλω να απαντήσω στους συντρόφους που μας κάνουν κριτική από τα αριστερά και μας λένε ότι είμαστε ενάντια στους εργάτες. Και μας καλούν να αναιρέσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Θα έλεγα να αναιρέσουν αυτοί όλες τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902 που κάνανε, να μας πούνε για τα λεφτά από τη συχνότητα, το σταθμό που ήταν δημόσιο αγαθό, πόσα πήρανε, διότι δεν ήταν δικά τους", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Από ό,τι είδα στις τηλεοράσεις, παίζει πολύ δραματικά εκείνος ο αριστερός ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που χτυπάει το τραπέζι έτσι μπροστά την υπουργό!

Πραγματικά είναι επαναστάτης, φασίστας! Είναι καθαρώς φασιστική λογική, φασιστική νοοτροπία! Για φανταστείτε εδώ, να πάει να ανεβεί ένας του ΚΚΕ και να μην τον αφήσουμε να μιλήσει. Θα είναι αυτό δημοκρατική διαδικασία; Πότε έχει κάνει το ΚΚΕ ξανά τέτοια πράγματα; Προσπαθούν να πάνε σε αυτοδικία; Δηλαδή, τι θα κάνουμε θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας στις πλατείες; Αυτή είναι η αντιπαράθεση που θέλουν; Αν τη θέλουν μπορούμε. Δεν κωλώνουμε, ούτε κωλώσαμε ούτε θα κωλώσουμε. Φοβάμαι πως αυτός που χτυπούσε το χέρι, ούτε εργάτης πρέπει να είναι. Μπορεί να είναι και επαγγελματικό στέλεχος. Να τα μαζέψουν, γιατί έχουν πει πολλές φράσεις ενάντια σε εμάς" ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η παρέμβαση του Νίκου Παπαδόπουλου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα του ΚΚΕ με τους βουλευτές να φωνάζουν "ντροπή!" στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θα τα ακούσεις.... δεν αντέχεις...Με τον τσαμπουκά δεν σας καταλαβαίνουμε. Και αν κρατούμε αυτή τη στάση είναι γιατί ως κόμμα αριστεράς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε. Και δεν θα το κάνουμε. Αυτό που κάνετε εσείς δεν συνάδει με τις αρχές της αριστεράς. Στο κόμμα που ήμασταν εμείς, τους τίτλους έχετε τώρα. Στο δικό μας κόμμα δεν κάναμε έτσι. Εάν νομίζετε ότι με το να χτυπάτε τα χέρια μπροστά σε μια υπουργό, κάνετε κάτι. Εμείς τα στήθη μας βάζαμε και λέγαμε την άποψή μας", επέμεινε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=4E5pIsOQ5eE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...