Κόσμος

"Πατρίδα μου θυσιάζομαι για σένα”: Ξεκινάει η χερσαία επιχείρηση των Τούρκων - Γενική επιστράτευση από τους Κούρδους - Kατέρριψαν Sikorsky


Του Βασίλη Καπούλα

Με την φράση “Πατρίδα μου θυσιάζομαι για σένα” και “Κάθε Τούρκος γεννά στρατιώτη” οι τούρκοι στρατιώτες τραγουδούν και οδεύουν προς τον θάνατο. Από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει η χερσαία επιχείρηση των Τουρκικών και τουρκόφιλων δυνάμεων εναντίον των Κούρδων και των Αμερικανών στην Αφρίν και ο αντικειμενικός σκοπός του Β.Πούτιν έχει επιτευχθεί.

Ιράν και Ρωσία έδωσαν το πράσινο φως στον Ρ.Τ.Ερντογάν με την χαρακτηριστική φράση "πρέπει να τελειώνουμε με τον "αμερικανικό" στρατό της Βόρειας Συρίας". Ετσι για πρώτη φορά στην Ιστορία, μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ θα επιτεθεί σε μία άλλη. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ συνολικά στο έδαφος της βόρειας Συρίας δεν έχουν ούτε μία, ούτε δύο αλλά 8 βάσεις!

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χ.Ακάρ, ενημέρωσε τον Ερντογάν ότι όλα είναι έτοιμα, το ίδιο και ο Τούρκος Α/ΓΕΣ. Ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες ο Χ.Ακάρ είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ από ΗΠΑ, Γερμανία, Ισπανία και Ελλάδα.

Οι Κούρδοι έχουν κηρύξει πανστρατιά για την Αφρίν και χιλιάδες συρρέουν για να ενισχύσουν τις πρώτες γραμμές του μετώπου. Χτες Κουρδικές δυνάμεις κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky S-70 με αμερικανικό αντιαρματικό TOW λένε οι Τούρκοι.

Ως αποτέλεσμα 11 Τούρκοι σκοτώθηκαν.

Πριν λίγο στην Azaz σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Κούρδων και του τουρκόφιλου FSA.

Δείτε εδώ την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky S-70
https://twitter.com/DefenceUnits/status/953077270004027399?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία, έφτασαν Τούρκοι κομάντος μαζί με κοντέινερ και τεθωρακισμένα οχήματα ενόψει της έναρξης της επιχείρησης στο Άφριν της Συρίας.

Δέκα άρματα μάχης τοποθετήθηκαν ήδη στα σύνορα.

Εξάλλου από το πρωί οι πύραυλοι Hawk της Τουρκίας που βρίσκονται στην περιοχή στοχεύουν τον ουρανό στην Άφριν.

Στο Σκούταρι της Κωνσταντινούπολης 500 άντρες έφτασαν με τις βαλίτσες τους στην στρατιωτική υπηρεσία για να δηλώσουν εθελοντές στην επιχείρηση Άφριν.

Κρατώντας σημαίες τουρκικές φώναζαν συνθήματα

“Πατρίδα μου θυσιάζομαι για σένα” και “Κάθε Τούρκος γεννά στρατιώτη”.

Δείτε τις στρατιωτικές ενισχύσεις που στέλνουν οι Τούρκοι - Δεκάδες άρματα μάχης Leo και Sabra
https://twitter.com/Acemal71/status/953290142172811264?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sevdavatan01/status/953300391952871424?ref_src=twsrc%5Etfw

Οργισμένη η αντίδραση της Άγκυρας στη συγκρότηση τακτικού κουρδικού Στρατού 30.000 ανδρών στο βόρειο τμήμα της Συρίας – Τι απάντησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για να θωρακίσει την εθνική της ασφάλεια, ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός για συγκρότηση μιας δύναμης στο βόρειο τμήμα της Συρίας, αποτελούμενης από 30.000 μαχητές με τη συμμετοχή Κούρδων , προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν «τρομοκρατικό στρατό» στα νότια σύνορα της Τουρκίας και έχει προειδοποιήσει για επικείμενη επιδρομή στην περιφέρεια Αφρίν της Συρίας.

Από την πλευρά του Στόλτενμπεργκ τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η Ουάσιγκτον δεν διαβουλεύτηκε με το ΝΑΤΟ για τη συγκρότηση μιας νέας συνοριακής δύναμης στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δείτε εδώ. Οι Τούρκοι έβαλαν τους Κούρδους της ΝΑ Τουρκίας να υψώσουν τουρκικές σημαίες. Ψυχολογικός πόλεμος...
https://twitter.com/eha_news/status/953283518888542209?ref_src=twsrc%5Etfw

«ΝΑΤΟ, να αναλάβεις τις ευθύνες σου»

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ο Ερντογάν είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να αναλάβει τις ευθύνες του.

«ΝΑΤΟ, είσαι υποχρεωμένο να πάρεις θέση απέναντι σε όσους παραβιάζουν τα σύνορα ενός εκ των εταίρων τους», τόνισε

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εφόσον αυτός δεν στρέφεται σε εμένα, εγώ δεν θα στραφώ σε αυτόν», είπε.

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τον εξοπλισμό των Κούρδων ανταρτών.

Από το Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πλήττουν στόχους των Κούρδων στο Άφριν....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...