Εκκλησία της Ελλάδος

Παρόντες στο συλλαλητήριο της Αθήνας οι παπάδες απόντες οι Δεσποτάδες (Βίντεο)

Εν αναμονή της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου αναμένεται να διευκρινιστεί και η στάση της διοικούσης Εκκλησίας απέναντι στο συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου, οι δύο πόλοι πλέον είναι ξεκάθαροι. Από τη μία κλήρος και λαός ενωμένοι παρόντες στο συλλαλητήριο κι από την άλλη η απομόνωση της Ιεραρχίας.

Σήμερα μια μέρα πριν την συνεδρίαση της ΔΙΣ ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος με παρέμβασή του ξεκαθαρίζει πως θα είναι παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Από την άλλη οι Δεσποτες και να θέλουν να παραστούν μάλλον θα έχουν πρόβλημα αν αποφασισθεί από την ΔΙΣ να ζητήσει αποχή. Κι αυτό το εξήγησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δωδώνης υπενθυμίζοντας πως "στη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης έχει το αυτεξούσιο. Στην Αθήνα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου όσοι θελήσουν να πάνε θα πρέπει να το σκεφτούν" ....

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα όμως ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο την βούληση του Ελληνικού Λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού.

Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο Λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων.

Δωδώνης Χρυσόστομος: Δεν έχει δικαίωμα η Εκκλησία να οδηγεί τον κόσμο στο πεζοδρόμιο-Μια διαφορά "κλειδί" για τη συμμετοχή Ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Αθήνας - Τι είπε για τον Αμβρόσιο

Το γινάτι βγάζει μάτι... Μετά τη λαοθάλασσα του συλλαλητηρίου διαφόρων ειδών καλοθελητές βγήκαν να "αντιπολιτευτούν" τους Ιεράρχες που έδωσαν το παρών.

Σήμερα το πρωι΄στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εναντιώθηκε στη συμμετοχή στα συλλαλητήρια αν και είπε για το όνομα Μακεδονία πως "θα μπορούσαμε βέβαια να πούμε και στον Αρχιεπίσκοπο, ότι τόσο χρόνια χρησιμοποιείται ως σύνθετη ονομασία κι επομένως έχουμε χάσει το τρένο γιατί το έχουμε αποδεχθεί κι εμείς. Αργήσαμε πολύ"αν και για να χρυσώσει το χάπι συμπλήρωσε πως η άποψη του Αρχιεπισκόπου ήταν προσωπική του για αυτό συγκαλείται την Παρασκευή η έκτακτη Σύνοδος.

Συγκεκριμένα πάντως για τα συλλαλητήρια είπε πως "δεν έχουμε δικαίωμα η Εκκλησία να οδηγούμε τον κόσμο στο πεζοδρόμιο. Δεν διεκδικούμε με το πεζοδρόμιο, Έχουμε δικαίωμα ψήφου. Δεν λεώ πως πήγαν κακώς οι Μητροπολίτες αλλα΄εγώ δεν θα πήγαινα. "

Πολύ μεγάλη σημασία είχε αυτό που είπε όταν ρωτήθηκε αν θα πάνε άλλοι Μητροπολίτες στο συλλαλητήριο των Αθηνών. "Στη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης έχει το αυτεξούσιο. Στην Αθήνα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου όσοι θελήσουν να πάνε θα πρέπει να το σκεφτούν" αν και είπε ωπς κυρώσεις πέραν από μια παρατήρηση δεν μπορούν να υπάρξουν.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις τόνισε με κυνικότητα: «Τόσα χρόνια έχουν τον όρο Μακεδονία και δε μας ενοχλεί τόσα χρόνια. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ο πιθανός αλυτρωτισμός. Δε νομίζω ότι θα βρεθεί λύση. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Για τις φωτογραφίες του Μητροπολίτη Αιγιαλείας& Καλαβρύτων Αμβρόσιου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τη φράση "καλύτερα φασίστες παρά κατσαπλιάδες" είπε: «Εχω άποψη αλλά δε θα την καταθέσω, όχι όμως για λόγους σκοπιμότητας. Εγώ δε χωρίζω το ποίμνιο. Η Εκκλησία δεν πρέπει να χωρίζει και να διαχωρίζει. Ο Σεραφείμ έλεγε πως ο καθένας θα κρεμαστεί από το δικό του ποδαράκι».

Τέλος, για το αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα τόνισε: «Η κυβέρνηση και η Βουλή να αποφασίσει. Εγώ ήμουν αντίθετος και για το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Όταν μαζέψαμε υπογραφές, είχα πει πως είναι πολύ καλές για προσάναμμα στα τζάκια. Τι δουλειά έχουμε εμείς με την ταυτότητα...»

https://www.youtube.com/watch?v=ODOICmv-xqo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...