Εσωτερική Ασφάλεια

Παρασκήνιο: Ποιoς και γιατί «έκοψε» τον Υποστράτηγο Αδαμάντιο Μητρόπουλο – Τι λέει ο ίδιος

Έκπληξη αποτέλεσε η καρατόμηση από την επετηρίδα του γενικού αστυνομικού διευθυντή
δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιου Μητρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr σημειώνουν ότι δόθηκε μάχη από την ηγεσία για τη διατήρηση του, πλην όμως όπως έχουμε γράψει, άλλες οι βουλές της Κουμουνδούρου.

Κατά μία παράξενη σύμπτωση, δύο κορυφαίοι αξιωματικοί που χειρίστηκαν από πολύ κοντά την γνωστή υπόθεση της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη κόπηκαν ή κατ” άλλους θυσιάστηκαν. Και ο λόγος για τον κ. Μπάκα ως επιθεωρητή νότιας Ελλάδας και του κ. Μητρόπουλου ως δυτικής Ελλάδας. Ήταν όμως αυτός ο λόγος ως απόδειξη κακής διαχείρισης της υπόθεσης από αστυνομικής πλευράς; Αναμφίβολα όχι. Ο κ. Μπάκας «πλήρωσε» την παραμονή του υπαρχηγού και ο Μητρόπουλος, την τελική επικράτηση υποστράτηγου που εκτελεί καθήκοντα στο λεκανοπέδιο.

Ο δεύτερος που πλήρωσε το μάρμαρο της σκιαμαχίας ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων, Γιώργος Τσιρογιάννης, ο οποίος και αυτός σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr υπήρξε θύμα καραμπόλας, ώστε να διασωθεί υποστράτηγος που και αυτός θητεύει στο λεκανοπέδιο.

Τι γράφει ο ίδιος όμως;

«Αποχωρώ πλήρης από το Σώμα». Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιστράτηγου Αδαμάντιου Μητρόπουλου . «Ύστερα από τριάντα τέσσερα συνεχή χρόνια, γεμάτος ζωντανές αναμνήσεις αλλά και υπέροχες εμπειρίες, αποχωρώ πλήρης από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την αποστρατεία μου, νιώθω πρώτα από όλα, την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους υπηρέτησα μαζί όλο αυτό το διάστημα. Το έργο που επιτελέστηκε σαφώς δεν αποτελεί προσωπική μου ενέργεια αλλά είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής και συλλογικής προσπάθειάς τους και δεν θα είχε επιτευχτεί χωρίς την ουσιαστική στήριξη τους.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτεία που μου εμπιστεύτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, σημαντικές θέσεις σε αρκετές Αστυνομικές Υπηρεσίες με τελευταίους σταθμούς τις διοικήσεις, των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τον Ιερό Κλήρο και κυρίως τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, για την άψογη συνεργασία αλλά και τα Μ.Μ.Ε. για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του αστυνομικού έργου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της θεμελίωσης της έννομης τάξης στην κοινωνία είναι απαραίτητη η εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας.

Για το σκοπό αυτό, παραμένω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός ως εγγυητής της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη Χώρα και τη κοινωνία μας όπου τα πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας αλλάζουν με πρωτόγνωρη ταχύτητα.

Τέλος, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την κατανόηση που επέδειξε και την αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχε σε όλη μου την σταδιοδρομία καθώς και όσους στάθηκαν δίπλα μου στις δύσκολες περιστάσεις της επαγγελματικής μου πορείας.

Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε καλό σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο»

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...