Κόσμος

Πέθανε ο "Πατριάρχης" των Μορμόνων

Ο Πρόεδρος της λεγομένης "Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών" (Μορμόνοι), Τόμας Σπένσερ Μόνσον πέθανε στις 2 Ιανουαρίου στο σπίτι του στο Salt Lake City σε ηλικία 91 ετών. Ο Μόνσον ήταν επικεφαλής στην "εκκλησία" των Μορμόνων από το 2008.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους Μορμόνους, η θρησκευτική τους κοινότητα, που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει 16 εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Περίπου το ένα τρίτο των οπαδών αυτής της διδασκαλίας ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έδρα της θρησκευτικής οργάνωσης βρίσκεται στην πόλη Salt Lake City της Γιούτα.

Ο ιδρυτής του Μορμονισμού ήταν ο Τζόζεφ Σμιθ το 1830. Η μετάφραση του Βιβλίου του Μόρμον, μιλάει για έναν άγγελο που ονομάζεται Μορόνι. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός λαού που κατοικούσαν στην αμερικανική ήπειρο πολύ πριν τη χριστιανική εποχή, που έζησε την προσδοκία του Μεσσία και ο οποίος είδε την εμφάνιση του Χριστού μετά την ανάστασή του.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της "Εκκλησίας του Μορμόν", ο Σμιθ φυλακίστηκε (συγκεκριμένα επειδή είχε κηρύξει την πολυγαμία) και σκοτώθηκε εκεί. Οι οπαδοί του εγκαταστάθηκαν στην τότε ακατοίκητη πολιτεία της Γιούτα στην ακτή του Salt Lake (Salt Lake).

Αν και οι ίδιοι οι Μορμόνοι υποστηρίζουν ότι είναι η μόνη χριστιανική πίστη που έχει διατηρήσει άθικτη την διδασκαλία του Χριστού, οι παραδοσιακές Εκκλησίες τους θεωρούν μια ξεχωριστή θρησκεία.

Μεταξύ των πρακτικών των Μορμόνων, οι περισσότερες αντίθετες με τη χριστιανική διδασκαλία, είναι και το "βάπτισμα για τους νεκρούς". Πιστεύοντας ότι ένας άνθρωπος μπορεί να βαφτιστεί ακόμη και μεταθανάτια μέσω των συγγενών του, οι Μορμόνοι διεξάγουν γενεαλογικές έρευνες μεγάλης κλίμακας και συνεργάζονται με τις αρχές πολιτικής αρχειοθέτησης σε πολλές χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ