Ένοπλες Συρράξεις

Πάμε για παγκόσμια σύρραξη; Kοινό μέτωπο «κόκκινου δράκου» και ρωσικής «αρκούδας» κατά ΗΠΑ

Όταν ο πρόεδρος της χώρας με τα περισσότερα μέλη  των ενόπλων δυνάμεων στον πλανήτη,  ομιλεί για " θάνατο" και "  "συνεχή αγώνα "...τότε όλα τα πιθανά σενάρια είναι ανοικτά το επόμενο διάστημα ειδικά στην κορεατική χερσόνησο. 

Ο Πρόεδρος Ξι Τζίνπινγκ εξέφρασε την  έκκληση του  στα εκατομμύρια των στρατιωτών του κινεζικού στρατού να είναι έτοιμοι για πόλεμο,  και να μην φοβηθούν να πεθάνουν  για την υπεράσπιση της χώρας, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ασία…μεγαλώνουν επικίνδυνα.

https://youtu.be/eHHuwHgmQ68

Η προτροπή του Xi προς τη μεγαλύτερη σε αριθμό στρατιωτική  δύναμη στον κόσμο, μέρος της οποίας αποκαλύφθηκε αργά την Πέμπτη, όταν τα  κρατικά  μέσα ενημέρωσης έδειξαν  βίντεο με την επιθεώρηση  χιλιάδων κινεζικών δυνάμεων παρουσία του ισχυρού προέδρου , προκάλεσε αναταραχή στην χώρα .

Την ίδια στιγμή ο Xi εδραίωσε την εξουσία του ως ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Κομμουνιστικού Κόμματος του Οκτωβρίου,  και η ρητορική του αυτή τη βδομάδα μαζί  με τις  εικόνες χιλιάδων  στρατιωτών και αρμάτων μάχης έμοιαζαν να έχουν σκοπό αποστολής "μηνύματος" παντού .

"Το στρατιωτικό προσωπικό της Κίνας δεν θα φοβάται ούτε την κακομεταχείριση ούτε το θάνατο», δήλωσε ο Χί σε χιλιάδες στρατιωτικούς κατά την επίσκεψη επιθεώρησης την Τετάρτη στην Βόρεια περιφέρεια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, σύμφωνα με επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Χι κάλεσε επίσης τους στρατιωτικούς, με δυναμισμό, πίστη , να συμμετάσχουν ως μέλη του κινεζικού λαϊκού απελευθερωτικού  στρατού οπουδήποτε απαιτηθεί,  και , να απαντήσουν στις προκλήσεις των τελευταίων ημερών στην κορεατική χερσόνησο, οι οποίες έχουν  προκαλέσει συναγερμό στην Ασία και την Ουάσινγκτον.

https://youtu.be/0vVOXlgHC1U

Ζήτησε επίσης από τον κινεζικό στρατό ( PLA)  να εντατικοποιήσει την έρευνα σε οπλικά; μέσα  υψηλής τεχνολογίας και να συμμετάσχει σε "πραγματική εκπαίδευση μάχης", δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων  Xinhua.

«Δημιουργήστε μια επίλεκτη και ισχυρή δύναμη που θα είναι πάντα έτοιμη για τον αγώνα, ικανή να καταπολεμήσει και να κερδίσει σίγουρα για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του Κόμματος και των ανθρώπων της νέας εποχής», ανέφερε ο Χι .

Ως επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Xi είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας που ανέρχονται σε πάνω από δύο εκατομμύρια.

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση για  πρώτη φορά να διεξαχθούν πολεμικές ασκήσεις  για όλες τις ένοπλες δυνάμεις».

Το Πεκίνο έχει επεκτείνει την επιρροή του σε τεράστιες εκτάσεις της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, ενώ συμμετείχε σε αντιπαραθέσεις με την Ιαπωνία για τα  αμφισβητούμενα νησιά στην Ανατολική Κίνα και με την Ινδία για τις περιοχές των Ιμαλαΐων.

Την ίδια στιγμή, «πυρ και μανία» είναι οι Ρώσοι αξιωματούχοι με την προκλητική  νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε από τον Ν.Τραμπ πριν λίγες ημέρες

«Δεν είμαστε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων…..σε έναν  πολυπολικό κόσμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το αμερικανικό έγγραφο, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει  με την στάση των ΗΠΑ, η οποία υποστηρίζει  ότι η Μόσχα αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, αλλά επεσήμανε τα θετικά στοιχεία του εγγράφου, όπως είναι η ετοιμότητα για συνεργασία με τη Ρωσία σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την αμερικανική πλευρά.

«Αυτή [η θέση] είναι απολύτως σύμφωνη με την προσέγγισή μας, η οποία εκφράστηκε από τον πρόεδρο [Βλαντιμίρ Πούτιν], επειδή η Μόσχα αναζητά συνεργασία με τις ΗΠΑ όπου είναι ευεργετική για εμάς, και όσον οι Αμερικανοί συνάδελφοι  μας είναι έτοιμοι για αυτή» , δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ως παράδειγμα αυτής της συνεργασίας, ο Ρώσος εκπρόσωπος  ανέφερε την κοινή συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η οποία βοήθησε στην πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων. Πετρούπολης.

«Για άλλη μια φορά θέλω να υπενθυμίσω ένα ιδανικό παράδειγμα μιας τέτοιας συνεργασίας όπως ήταν  η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω ειδικών υπηρεσιών, οι  οποίες επαναλαμβάνω, βοήθησαν πραγματικά να σωθούν  πολλές ζωές», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Συνέχισε ο ίδιος λέγοντας ότι η Μόσχα θα μελετήσει τη νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι το έγγραφο είναι αρκετά μεγάλο και «σίγουρα θα πρέπει να μελετηθεί  προσεκτικά», επισημαίνοντας «αρκετά   εντυπωσιακά σημεία» τα οποία «ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει».

Η νέα αμερικανική Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας, που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος  αντικατοπτρίζει τη θέση του ίδιου με το σλόγκαν  «η Αμερική  πρώτα» και έχει ως στόχο να επιστρέψει η χώρα σε μια «απαράμιλλη στρατιωτική δύναμη», με τέσσερις βασικές αρχές:

α.Προστασία του λαού των  ΗΠΑ και της πατρίδας.

β. προώθηση της ευημερίας των ΗΠΑ.

γ. διατήρηση της "ειρήνης μέσω της δύναμης" και ενός πανίσχυρου  στρατού.

δ.  αύξηση της επιρροής των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή το Πεκίνο επικρίνει και αυτό την πολιτική των ΗΠΑ βλέποντας ξεκάθαρα στα σχέδια της Ουάσιγκτον στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Κίνα  επέκρινε την νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ την οποία παρουσίασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας «την ψυχροπολεμική νοοτροπία» της Ουάσινγκτον και τη Μόσχα «τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της».

«Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παραπληροφορούν σκοπίμως για τους στρατηγικούς σκοπούς της Κίνας και να εγκαταλείψουν τις ξεπερασμένες απόψεις τους, όπως την ψυχροπολεμική νοοτροπία», δήλωσε η Χούα Τσουνγίνγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλέσουν ζημιά στους ίδιους και σε άλλους», υπογράμμισε. «Η Κίνα δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αναπτυχθεί εις βάρος των συμφερόντων άλλων χωρών. Παράλληλα δεν θα απαρνηθεί ποτέ τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», υπογράμμισε η Χούα.

Αυτό το έγγραφο θα φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο άλλες υπερδυνάμεις (Ρωσία και Κίνα) οι οποίες θα συνασπιστούν ακόμα πιο στενά εναντίον μια τρίτης υπερδύναμης όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες θα βρεθούν «στριμωγμένες» στην γωνία και θα διακινδυνεύσουν ειδικά  στο μέλλον .

Η μη αναγνώριση Πεκίνου και Μόσχας και ο εξοστρακισμός τους από την λήψη  παγκόσμιων αποφάσεων σημαίνει ότι στο μέλλον επίκειται παγκόσμιος πόλεμος με επικίνδυνα απρόβλεπτα για τον πλανήτη αποτελέσματα .

https://youtu.be/IYV1F_7Fh0U

Η ένταση όμως έφτασε στα ύψη λόγω του  ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un, ο οποίος προκαλεί δύση και ανατολή , δοκιμάζοντας επανειλημμένα πυρηνικά όπλα και πυραύλους της χώρας του, ενώ ανταλλάσσει  απειλές με τον  Αμερικανό πρόεδρο .

 

https://youtu.be/ZbIHc7hyCBk

https://youtu.be/ITRjuK3QbfA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...