Κόσμος

Ομολογία Τούρκου Υπουργού: Είχαμε εφοδιάσει με όπλα τους Τουρκοκύπριους πριν από το ‘74

Τα όπλα, που χρησιμοποιούσαν οι Τουρκοκύπριοι επί 15 χρόνια, τα είχε στείλει η Τουρκία, παραδέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϋμπεκτσί, σε συγκέντρωση στο Ντενιζλί της Τουρκίας, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Tο 1974 οι Τούρκοι στρατιώτες όρμησαν στην Κύπρο σαν λιοντάρια. Ασφαλώς και πήγαν στην Κύπρο σαν λιοντάρια. Αλλά εκεί οι μουτζαχίντ (όπως ονομάζει τους Τουρκοκύπριους αγωνιστές) είχαν ήδη πολεμήσει επί 15 χρόνια. Με ρόπαλα πολεμούσαν; Ή κρατώντας ξύλα στα χέρια τους; Με όπλα πολεμούσαν. Από που ήρθαν αυτά; Τα έστειλε αυτό το μεγάλο έθνος. Τα έστειλε το κράτος αυτού του μεγάλου έθνους.

Όταν είσαι μεγάλο έθνος και μεγάλο κράτος, κάποια πράγματα μπορείς τα κάνεις. Ενώ αυτοί οι εκφυλισμένοι (εννοεί τους δημοσιογράφους της Τζουμχουριέτ που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες) λένε ότι τα έστειλες στους τρομοκράτες», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Παράλληλα, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η Τουρκία εφοδίαζε με όπλα και τους τζιχαντιστές στην Συρία .

«Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι αυτοί οι εκφυλισμένοι προδότες που σταμάτησαν τα φορτηγά και με κάμερες στα χέρια τους έστειλαν τις εικόνες σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...