Περιβάλλον

Οκτώ οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη -Οι άνεμοι ξεπερνούν τα 200 χλμ. (βίντεο)


Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι έως τώρα σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από την καταιγίδα «Φρειδερίκη» που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης με ιδιαίτερη σφοδρότητα την δυτική, κεντρική και νότια Γερμανία, με ανέμους των οποίων η ταχύτητα ξεπέρασε τα 200 χλμ την ώρα.

Μετά τον 59χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του στο Έμεριχ της βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Θουριγγία, ενώ ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν ο άνεμος παρέσυρε στο αντίθετο ρεύμα το όχημά του που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Λίπσταντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


Στους νεκρούς προστέθηκε ακόμη ένας οδηγός, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που προκλήθηκε από τον ισχυρό άνεμο στον αυτοκινητόδρομο Βερολίνου - Δρέσδης, στα σύνορα Βρανδεμβούργου - Σαξονίας.

Την ίδια ώρα η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.
https://www.youtube.com/embed/xUZp6hyYsbQ

Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα. Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ