Σκοπιανό

Οι Σκοπιανοί παραδέχονται οτι μας κλεβουν την Ιστορία - Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Ελληνας - Βίντεο που θα συζητηθούν!



Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει επιτεθεί στην πολιτική του Γκρουέφσκι και παραδέχτηκε δημοσίως,το γεγονός ότι ο Γκρουέφσκι επιχειρεί να ξαναγράψει την ελληνική ιστορία.

 Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ο Γκεοργκιέφσκι (Ljubco Georgievski):

"Αυτή η ιστορία για την Αρχαία Μακεδονία, που θέλουν σήμερα να μας επιβάλουν ως κρατική πολιτική, την αποκαλώ καρικατούρα της Ιστορίας, διότι τα γεγονότα δεν σχετίζονται με αυτήν".

«Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, παραπληροφόρηση, ντοκιμαντέρ όπου βλέπουμε ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει η δική μας ιστορία και παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο. Για μένα είναι προφανές, ότι υπάρχει σαφής διάκριση της λεγόμενης αρχαίας ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας. Εξακολουθούμε να υπερασπίζουμε τη ρητορική ότι μπορούμε να στηριχθούμε στη Σλαβική μας Ταυτότητα, στους πνευματικούς μας δημιουργούς, όπως ο Άγιος Κύριλλος και ο Μεθόδιος και ο Άγιος Κλήμης. Αυτή είναι η ιστορία μας, στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε με ασφάλεια ».

Όσον αφορά την απόφαση του ICJ, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επίσης δηλώσει δημόσια ότι:

"Η απόφαση της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας, Για δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι ευτυχία και θα πούμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές. Αλλά δεν υπάρχει καμία βούληση για λύση και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα μας, αφού δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα τα επόμενα 2-3 χρόνια».

Όταν είχε ερωτηθεί, αν η κυβέρνηση του Γκρουέφσκι είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, απάντησε:

"Όχι, φυσικά δεν βλέπω κανένα σημάδι από την πλευρά μας, αυτό είναι προφανές βλέποντας τους δημοσιογράφους του κράτους που κηρύττουν τις κυβερνητικές πολιτικές." Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα άλλο, από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά ΜΜΕ με την κυβερνητική προπαγάνδα. Για 4 χρόνια η κυβέρνηση υπερασπίζεται το όνομα χωρίς να έχει άλλη εναλλακτική λύση».

Πριν από δύο χρόνια, ο Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε δημοσίως, στην τηλεόραση των Σκοπίων, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται Έλληνας, ενώ οικοδόμησε με τις κατακτήσεις του και άφησε πίσω του έναν Ελληνικό κόσμο, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο:

 

https://www.youtube.com/embed/1x-O4adgzVA?wmode=transparent

 

https://www.youtube.com/embed/PVpkQvKmSlU?wmode=transparent

 

https://www.youtube.com/embed/bG2ZV-WBM3g?wmode=transparent

Σχετική Ενημέρωση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ