Περιβάλλον

Οι δεινόσαυροι...χόρευαν για να κερδίσουν το ταίρι τους

Και όμως οι δεινόσαυροι όχι μόνο φλέρταραν αλλά ορισμένοι εξ αυτών το έκαναν χορεύοντας στο πλαίσιο ενός τελετουργικού για να εντυπωσιάσουν το άλλο φύλο.

Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Colorado-Denver, όπως μεταδίδουν οι ibtimes.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένα ίχνη που βρέθηκαν στο δυτικό Κολοράντο και -όπως αναφέρουν- τα ευρήματα φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις εικασίες πως τα Θηριόποδα επιδίδονταν σε ένα είδος τελετουργικού προκειμένου να προσελκύσουν συντρόφους.

Η ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο ισχυρίζεται ότι τα ευρήματα δείχνουν προς την κατεύθυνση πως οι δεινόσαυροι συγκεντρώνονταν σε συγκεκριμένα σημεία, όπου και ελάμβανε χώρα ένας ιδιότυπος διαγωνισμός έτσι ώστε να κερδίσουν το ταίρι τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της μελέτης, αυτές οι διαδικασίες ζευγαρώματος θυμίζουν εκείνες των σύγχρονων πτηνών.

«Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι εκτός από τα οπτικά ερεθίσματα στο ζευγάρωμα των δεινοσαύρων έπαιζαν ρόλο και κάποιες ενέργειες που αυτοί έκαναν και έτσι επιβεβαιώνεται η θεωρία των παλαιοβιολόγων» αναφέρει οΜάρτιν Λόκλει¸ επικεφαλής της νέας μελέτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...