Κοινωνία

Ντροπή! - Η αρχαία μας κληρονομιά μεταξύ σκουπιδιών

Μάντρα άχρηστων υλικών θυμίζει ο περίβολος του παλιού καπνοκοπτηρίου στο κτίριο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων! Αρχαία αντικείμενα πεταμένα ανάμεσα σε παλιά καλοριφέρ και σκουριασμένους σωλήνες.

Θα περίμενε κανείς από εκείνους που έχουν την ευθύνη για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να είναι περισσότερο προσεκτικοί και ευαίσθητοι.

Μία βόλτα στο πανέμορφο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην σέβονται οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι τα αρχαία αντικείμενα αλλά ακόμα και το χώρο όπου εργάζονται.

Μπαίνοντας στον περίβολο του παλαιού καπνοκοπτηρίου που σήμερα στεγάζονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αντικρίζει κανείς διάσπαρτα πεταμένα αρχαία αντικείμενα δεξιά και αριστερά είτε μέσα σε τελάρα που έχουν χορταριάσει.

Επίσης άλλα να είναι πεταμένα και πάνω τους να βρίσκονται σκουριασμένους σωλήνες.

Όλο το προαύλιο έχει χωμάτινο δάπεδο με αποτέλεσμα το χειμώνα οι πολίτες που  επισκέπτονται την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων να πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουν τις λακκούβες με νερά και λάσπες.

Γύρω από το κτίριο μπορεί κάποιος να θαυμάσει, εκτός από τα λογής λογής αρχαία αντικείμενα, παλαιά καλοριφέρ (άραγε είναι κι αυτά αποτέλεσμα αρχαιολογικής έρευνας), καρέκλες γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα που κάνουν το χώρο να θυμίζουν μάντρα αχρήστων υλικών.

Κάτω από δύο υπόστεγα υπάρχουν και εκεί κούτες και κασόνια με διάφορα αντικείμενα από ανασκαφές αλλά και αυτοκίνητα προφανώς υπαλλήλων για να μην βρέχονται το χειμώνα ή να μην λιάζονται το καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Flashnews.gr είναι ένα μικρό δείγμα του τι συναντούν εκεί οι πολίτες που καθημερινά επισκέπτονται το χώρο.

Αλήθεια το υπουργείο πολιτισμού είναι ικανοποιημένο με την εικόνα των υπηρεσιών του;

ΠΗΓΗ: FlashNews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...