Κόσμος

Μόνο στη Βόρεια Κορέα! Ο Κιμ έδωσε άδεια στον Στρατό του να… (εικόνα)

Πολύμηνη άδεια για να βγουν σε αναζήτηση τροφής σε χωράφια, προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα δίνει στους Βορειοκορεάτες στρατιώτες το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το Daily NK, ένας ιστότοπος στη Σεούλ, που ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα, δείχνουν στρατιώτες να μαζεύουν καλαμπόκια από χωράφια αγροτών.

«Οι αξιωματικοί γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι πρέπει να ταϊσουν τους στρατιώτες για να διατηρήσουν υψηλό το ηθικό τους. Γνωρίζουν ότι οι μερίδες με χυλό καλαμποκιού που τους σερβίρονται έχουν λίγες θερμίδες και τους προκαλούν απογοήτευση», ανέφερε στον ιστότοπο πηγή από τη βόρεια επαρχία Ριανγκάνγκ. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι πολλοί χωρικοί εκφράζουν την απόγνωσή τους που οι στρατιώτες περνούν έως και τρεις μήνες λεηλατώντας τις σοδειές τους.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων και την ζημιών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η παρατεταμένη ξηρασία το καθεστώς του Κιμ αναγκάστηκε να μειώσει τις μερίδες φαγητού στο στράτευμα, ενώ τις συνέπειες βιώνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που οι γυναίκες των στρατιωτών βγαίνουν στις αγορές και πωλούν σαπούνια και άρβυλα που παίρνουν οι άνδρες τους από το στρατό.

«Αν και δεν αυξήθηκε πολύ η τιμή του ρυζιού στις αγορές, ο κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων θα είναι ολοένα και μεγαλύτερες και θα προκαλέσουν σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα», είπε μια άλλη πηγή.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ένας από τους δύο Βορειοκορεάτες στρατιώτες που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα το τελευταίο δίμηνο έδειξαν ότι στο στομάχι του υπήρχαν παρασιτικά σκουλήκια, ένα εκ των οποίων είχε μάλιστα μήκος σχεδόν 30 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ