Πολεμικό Ναυτικό

Μνημόσυνο για τους πεσόντες των Ιμίων - Στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)

«Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες, ούτε τα λάβαρά μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες και τις θυσίες τους. Έχοντας ως φάρο και πυξίδα τη θυσία τους, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, στο Μαραθώνα Αττικής, για τους ηρωικώς πεσόντες -μέλη πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.

«Γι' αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν οι ήρωες Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός, Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς, Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Σήμερα «είναι μια ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς», επισήμανε.

Διαβεβαίωσε δε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες».

Απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των ηρώων, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Γνωρίζω ότι είναι αναλλοίωτος ο πόνος που βιώνετε. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός. Δίπλα σας είναι οι πολίτες που προχθές στους Λειψούς, χωρίς να είναι προγραμματισμένο, υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο, που πριν από λίγες ώρες είχε εμπλακεί σε επεισόδιο στα Ίμια, προκειμένου να κάνουμε τη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έπεσαν οι ήρωές μας».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα Αττικής, υπάγεται πλέον στη νεοσυσταθείσα Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ