Απόψεις

Μια επιβαλλόμενη απάντηση στον κ. Γιώργο Κοντογιώργη (βίντεο)

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Είναι η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω με θέσεις του κ. Κοντογιώργη, τον οποίο βαθύτατα εκτιμώ. Οι θέσεις του για το Σκοπιανό, όπως εκφράστηκαν στον κ. Σαχίνη έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι είχαν άξονα και στόχο το εθνικό συμφέρον και μόνον αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=vvZdz33oNh4

Όμως στις εκτιμήσεις του για το συγκεκριμένο θέμα εμπεριέχονται τρία σοβαρά λάθη και μια κάποια ασυνέπεια προς εκπεφρασμένη πολιτικο-φιλοσοφική του θέση. Αλλά, επειδή είναι ένα εντιμότατο άτομο (η τιμή αφορά και τις θέσεις και απόψεις μας) ίσως όταν επανεξετάσει το όλο θέμα, το οποίο τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάθε μέρα προστίθενται νέα δεδομένα*, θα τα αναγνωρίσει και θα ανασκευάσει δημόσια τις ως τώρα θέσεις του, ώστε να αποκατασταθεί η πληγή που προκάλεσε στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Και τα λάθη, πάντα κατά τη δική μου εκτίμηση, είναι τα εξής:

1. Φρονεί ότι η εθνική συνείδηση ενός λαού διαμορφώνεται στα “χαρτιά”: στις διακρατικές ή διεθνείς συμφωνίες, στη δομή του Κράτους (στην οποία, όπως σαφώς διαφαίνεται στις θέσεις του, η Ελλάδα πρέπει έχει άποψη και μάλιστα να την επιβάλει στο γειτονικό αυτό Κράτος), στις διεθνείς αλληλεξαρτήσεις και ισορροπίες.

Διαμορφώνεται όμως σε όλα αυτά η εθνική συνείδηση ενός λαού κατά κύριο λόγο ή κατά κύριο λόγο διαμορφώνεται από την Ιστορική του Μνήμη, που όσο πιο μεγάλο “βάθος” της αποδίδει, τόσο πιο μεγάλη διαμορφωτική δύναμη αποκτά μέσα του; Σκεφθείτε με ποια δυναμική διαμορφώνεται η εθνική συνείδηση των Σκοπιανών, όταν έχουν πειστεί (πεποίθηση που θα την καταστήσει ακλόνητη η παράδοση σε αυτούς του ονόματος “Μακεδονία”!) ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και είναι δική τους περηφάνεια η ευκλεής Ιστορία των Μακεδόνων.

Το Ιστορικό “βάθος” που προσλαμβάνει αυτός ο “φρέσκος” λαός αποκτά μια τεράστια δύναμη στη διαμόρφωση της εθνικής του συνείδησης. Κι ας είναι ψέμα. Κι ας μην είναι παρά μια “Πλαστογράφηση της Ιστορίας” για να θυμηθούμε το αξιόλογο βιβλίο του κ. Μάρτη.

Κάτι ανάλογο συνέβη με τους αρχαίους Ρωμαίους, που θεώρησαν και πίστεψαν ότι έλκουν την καταγωγή τους από τον Αινεία. Και δεν αμφιβάλλω ότι ήταν αυτή η πίστη που τους έδωσε τη δυναμική να αποκτήσουν ισχυρή εθνική συνείδηση και να γίνουν ένας λαός που αφ’ ενός ταυτίστηκε (έστω και κατ’ απομίμηση) με τον ελληνικό πολιτισμό και αφ’ ετέρου αναπτύχθηκε σε ένα ισχυρό και δημιουργικό σε πολλούς τομείς έθνος, που επεκτάθηκε και πήρε τη μορφή μιας αυτοκρατορίας.

2. Το ότι η Μακεδονική Ιστορία , η Ιστορία των Μακεδόνων, είναι τμήμα της Εθνικής μας Ιστορίας, της Ιστορίας των Ελλήνων, και ΜΟΝΟΝ αυτής, το κατανοεί, το αποδέχεται και το τονίζει ο κ. Κοντογιώργης και κάθε εχέφρων Έλληνας -πλην του κ. Τσίπρα! Έλα όμως που αυτό δεν το αποδέχονται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, πεπεισμένοι (τους έχουν πείσει αυτοί που κινούν στο παρασκήνιο τα νήματα κατά της Ελλάδος) ότι η Μακεδονική Ιστορία αποτελεί κάτι το διακριτό και ξεχωριστό από την Ελληνική Ιστορία, όντας υπερβέβαιοι ότι οι Μακεδόνες ήσαν -και είναι- ένα διαφορετικό Έθνος από το Ελληνικό!

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Αυτής της δολιοτάτης παραχάραξης της Ιστορίας της αφαιρούμε την πλαστότητα και της δίνουμε τη σφραγίδα της γνήσιας, αν παραδώσουμε εμείς οι Έλληνες ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ το όνομα Μακεδονία σε Σλάβους που κατέβηκαν στα ένδοξα Μακεδονικά εδάφη τον 7ο μ.Χ. αιώνα!

3. Ας υποθέσουμε τώρα ότι παραδίνουμε το όνομα που προτείνει ο κ. Κοντογιώργης και πετυχαίνουμε με μια κατάλληλη διακρατική συμφωνία, με την σφραγίδα του ΟΗΕ, όλα τα άλλα που επίσης προτείνει. Ποιος μας βεβαιώνει σε αυτήν την περίπτωση ότι κάποιοι μελλοντικοί ηγέτες του Κράτους αυτού, υπό την συνεπικουρία και χορηγία των γνωστών “υψηλών” πατρόνων τους, δε θα παραβιάσουν την συμφωνία;

Υπάρχει συμφωνία μεταξύ Κρατικών οντοτήτων που τηρήθηκε για πάντα; Το όνομα και η ταυτότητα που αυτό προσδίδει, αυτά θα παραμείνουν για γενεές γενεών. Και όταν οι συμφωνίες καταπατηθούν, ιδού οι αλυτρωτισμοί, εν όψει οι εδαφικές διεκδικήσεις, να τες οι Μακεδονικές μειονότητες εντός Ελλάδος!

4. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κοντογιώργης έρχεται σε αντίφαση με τις ήδη δηλωμένες πολιτικοφιλοσοφικές του θέσεις. Ως τώρα έλεγε ότι κατά τον Αριστοτέλη η συλλογική αντίληψη των πολλών συνθέτει την εικόνα της πραγματικότητας πολύ καλύτερα από τον ένα (Μοναρχία) ή τους ολίγους (Ολιγαρχία), άρα η κρίση και οι αποφάσεις των πολλών επί των “κοινών” θεμάτων και προβλημάτων είναι πολύ ορθότερες και με μικρότερη πιθανότητα λάθους από των πρώτων. Θέση που και ο ίδιος αποδέχεται.

Συνεπώς, όταν το σύνολο των ΕΛΛΗΝΩΝ (εκτός των αδιάφορων και των προδοτών) λέει ΟΧΙ στο να παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η κρίση των ολίγων αδιάφορων και κυρίως των δεύτερων, των Ολιγαρχούντων προδοτών, μπορεί να είναι ορθότερη από τη δική τους, που είναι αυτή ενός περίτρανου ΟΧΙ!!

Ο κ. Κοντογιώργης πρέπει να ξαναδεί το θέμα και αναθεωρώντας το, να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που, σε μια δύσκολη στιγμή της Ιστορίας του, θόλωσε και πλήγωσε τη συλλογική του συνείδηση και κρίση….

* Υ.Γ. Το θέμα τρέχει και προστίθενται νέα και συγκλονιστικά δεδομένα. Ήδη σήμερα το πρωί διάβασα σε μεγάλο ειδησεογραφικό site μια είδηση, η οποία είναι εξαιρετικά σοβαρή, ότι η Τουρκία θα προβάλει VETO για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν δεν ενταχθούν με το όνομα Μακεδονία. Αυτό δείχνει ολοκάθαρα τι ακριβώς θέλουν οι εχθροί μας και πού θα το πάνε. Τι θα γίνει ύστερα από αυτήν την ξεκάθαρη απειλή; Θα υποχωρήσει και πάλι η Ελλάδα;

Η Ελλάδα πρέπει να πει ένα ακόμα Ιστορικό ΟΧΙ και ας «καθαρίσει» η Τουρκία με το ΝΑΤΟ ως προς την απειλή της ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προβάλει VETO. Το τονίζω για πολλοστή φορά: στο χέρι μας είναι να εμποδίσουμε αυτό το ανοσιούργημα. Αν όχι, θα είμαστε άξιοι της θλιβερής “μοίρας” μας, να αφήσουμε τα παιδιά μας με μισή ή καθόλου Πατρίδα.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι τα όσα ακούγονται ότι δήθεν έχει ήδη παραδοθεί το όνομα Μακεδονία δεν είναι παρά μια πολύ μελετημένη “διαρροή”, που επιχειρεί να φέρει τον ελληνικό λαό προ τετελεσμένων, ώστε να χάσει την μεγάλη αγωνιστικότητα που ήδη αναπτύσσει. Μην τους πιστεύεις ΕΛΛΗΝΑ. Μπορείς και πρέπει να τους εμποδίσεις να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία, όπως έχουν ξεπουλήσει κάθε τι άλλο της Πατρίδας μας

destoolon.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ