Πατριαρχεία

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: Η μεγάλη προδοσία του Κοσσυφοπεδίου

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου-Αδριατικής Αμφιλόχιος δήλωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα με την πολιτική στη Σερβία είναι μόνο μια συνέχεια της ιδεολογίας που επικρατεί εδώ και χρόνια και διέπει το Μαυροβούνιο.

Χθες το βράδυ σε ομιλία σε παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Nέα Σταύρωση του Κοσσυφοπεδίου» στην κρύπτη του καθεδρικού ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα ο δυναμικός Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο οποίος είναι ένας από τους υπογράφοντες την έκκληση για την υπεράσπιση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, είπε ότι δεν κατανοεί την αντίδραση των Σέρβων αξιωματούχων και συμπλήρσε ότι φοβάται πως η πολιτική του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς οδηγεί θέμα του Κοσσυφοπεδίου σε αδιέξοδο.

"Με ανησυχεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Σερβία έχει σιγήσει. Από το 2008, δεν κάλεσα κάποτε τον Μίλο Τζουκάνοβιτς τον μεγαλύτερο προδότη του Μαυροβουνίου στην ιστορία του και το επαναλαμβάνω τώρα" είπε.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς (Σερβικά: Мило Ђукановић), είναι πολιτικός από το Μαυροβούνιο, πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός. Υπηρέτησε στην πρωθυπουργία της χώρας του από το 1991 ως το 1998 (1991-1993, 1993-1996 & 1996-1998) και από το 2003 ως το 2006, από το 2008 ως το 2010 και από το 2012.

Ο μητροπολίτης του Μαυροβουνίου δήλωσε ακόμη ότι οι σημερινές αρχές του Μαυροβουνίου αναγνώρισαν ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, "το οποίο σημαίνει ότι φτύνουν τον εαυτό τους".

Επίσης κατακεραύνωσε την ομάδα, που -οπως είπε-"συνεχίζει την ασφαλή πολιτική και που παραιτείται από το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια", επισημαίνοντας πως παράλληλα "παραιτείται από το αρχικό και αληθινό Μαυροβούνιο".

Πρόσθεσε ότι ο Τζουκάνοβιτς είχε προδώσει και παρέδωσε το Κοσσυφοπέδιο και «θέλουν μόνο να συνεχιστεί ακόμα το λάθος τους».

"Αυτή η προδοσία ξεκίνησε εδώ πρώτα, και τώρα προχωράει και θα ήθελε να τελειώσει στο Βελιγράδι, εξ ονόματος της Σερβίας" Τέλος για την έκκληση με τις υπογραφές σχολίασε πως είναι η γλώσσα της αληθινής Σερβίας και η αλήθεια κγια το Μαυροβούνιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ