Πολιτική

Μαυραγάνης για Σκοπιανό: Δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία που να έχει μέσα τον όρο «Μακεδονία»

Κατηγορηματικός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να αποδεχθούν οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς για τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα στην εκπομπή ο διευθυντής σύνταξης της Realnews Βασίλης Σκουρής, ότι ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, δεν το διέψευσε και απάντησε:

«Εμείς είχαμε μια ξεκάθαρη άποψη, την οποία είχαμε από το καταστατικό μας ήδη τοποθετημένη, μέσα στην ιδρυτική μας διακήρυξη και μετά σε συνέδρια επανειλημμένως επιβεβαιώσει και την επαναλάβαμε και στο εθνικό συμβούλιο του κόμματος της προηγούμενης Πέμπτης. Η άποψη αυτή λέει ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε ονομασία που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία».

«Δεν είναι μια ακραία θέση αυτή. Στο προοίμιο του Συντάγματος των Σκοπίων αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει εθνοτική δήθεν μακεδονική ύπαρξη και για την προάσπιση αυτής της εθνοτικής οντότητας θα πρέπει να δημιουργηθεί και να επεκταθεί ένα μακεδονικό κράτος. Αυτό σε συνδυασμό με το όνομα δημιουργεί αλυτρωτικές επιδιώξεις επομένως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό να υπάρχει σε βάρος της χώρας μας, παρότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ελληνική διπλωματία ήταν σε απραξία επί 50 χρόνια. Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή η ελληνική διπλωματία ήταν σε απραξία μέχρι πρότινος, εμείς πρέπει να υπαναχωρήσουμε από τις θέσεις μας» πρόσθεσε.

«Η στάση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να προσχωρήσει στην άποψή μας είναι ελεύθερος να το προσχωρήσει, όποιος δεν θέλει ας μην προσχωρήσει. Αλλά η άποψή μας είναι ξεκάθαρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μαυραγάνης ανέλυσε όλες τις αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης. Σημειώνεται ότι με το νέο πλαίσιο, η εξέταση θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και οι εξεταστές θα βρίσκονται σε απόσταση από τους εξεταζόμενους.

Ακούστε το ηχητικό

http://media.enikos.gr/data/podcasts/555219_eade9eb11b-a485725cd826ceeb.mp3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ