Κόσμος

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο: Τέσσερις δολοφονίες με μαχαίρι σε λίγες ώρες

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων με μαχαίρι σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου την παραμονή και τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε έπειτα από πληροφόρες ότι ένας 17χρονος, ένας 18χρονος και δύο 20χρονοι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι γιόρταζαν την έλευση του 2018.

Η αστυνομία τόνισε ότι πρόκειται για τρομακτικές δολοφονίες, ενώ δεσμεύτηκαν να σταματήσουν την αύξηση των εγκλημάτων με μαχαίρι και γενικότερα τη βία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 18χρονος που μαχαιρώθηκε σε δρόμο του Άνφιλντ, στις 11.30 περίπου το πρωί και εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Μερικές ώρες αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα ένας 20χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην περιοχή του Γουέστ Χαμ, ενώ τρεις ώρες αργότερα ένα νέο ανάλογο περιστατικό με θύμα 17χρονο σημειώθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Tulse Hill, στα νότια του Λονδίνου

Στις 02.30 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ένας 20χρονος υπέκυψε στα τραύματά του από μαχαίρι στο Bartholomew Court, ενώ ένας πέμπτος άντρας επίσης 20 ετών, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, επίσης από επίθεση με μαχαίρι.

Η Scotland Yaard ανακοίνωσε ότι δεν εξετάζει τις δολοφονίες ως περιστατικά που συνδέονται μεταξύ τους και έχει ξεκινήσει τέσσσερις διαφορετικές έρευνες .

Ο στρατηγός Νιλ Τζερόμ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τόνισε ότι χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός σε όλο το Λονδίνο για την ασφάλεια των πολιτών καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά

«Παρόλα αυτά υπάρχουν μικρές ομάδες ατόμων που επέλεξαν την βία και οι πράξεις τους είχαν τραγικές συνέπειες», πρόσθεσε.

Πέντε ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί για σύνδεση με τη δολοφονία στο Άνφιλντ, αλλά για τα υπόλοιπα τρία εγκλήματα δεν έχει υπάρξει καμία προσαγωγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ