Πατριαρχεία

Λύθηκε το μυστήριο με την επιστολή Βαρθολομαίου στον Ερντογάν - Ιμβριοι και Τενέδιοι στο πλευρό του

Mε κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία των Ιμβρίων και Τενεδίων στην Ελλάδα, δηλώνουν «έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες από τον καταιγισμό αρνητικών αναφορών που αναπαράγονται σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαθολομαίο προσωπικά, με αφορμή επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία».

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι των Συλλόγων Ιμβρίων, η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης και ο Σύλλογος Τενεδίων «ο Τέννης» τονίζεται ότι αντίθετα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, «οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Πατριάρχη μας για το φαινόμενο του νεοναζισμού που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, για τους πλειστηριασμούς και την ανεργία, που δημοσιοποιήθηκαν το ίδιο σχεδόν διάστημα, πέρασαν στα «ψιλά γράμματα» των ίδιων μέσων».

«Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλούν οι αντιδράσεις αυτές σε ένα τμήμα του Ελληνισμού, που υπέφερε τα πάνδεινα επί δεκαετίες, ενόσω το ελλαδικό κράτος και η κοινή γνώμη είχαν άλλες προτεραιότητες... Αλλά και η επιπολαιότητα, ο παρορμητισμός και η ημιμάθεια που διατρέχουν την πλειοψηφία των σχολίων -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις» σημειώνουν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους και καταλήγουν:
«Οι Ίμβριοι και Τενέδιοι, έχουν επίγνωση του Σταυρού που σηκώνει η Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και ειδικότερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Προκαθήμενος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Και αισθάνονται την υποχρέωση να διακηρύξουν την απόλυτη εμπιστοσύνη που τρέφουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στην Αγία και Ιερά Σύνοδο για τους χειρισμούς τους, που αφορούν τη διαχρονική υπόσταση της Ορθοδοξίας αλλά και του Γένους μας στην προαιώνια κοιτίδα τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ