Πολιτική

Λεβέντης για Σκοπιανό: «Δεν είναι δικό σας το όνομα για να το δώσετε»

«Το νομοσχέδιο αυτό, αν το ψηφίσετε, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε» δήλωσε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει».

Πέραν τούτων, ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε:

«Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως «ομολογία ειλικρίνειας». Και αναρωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε, επίσης, ότι ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει στις 50 έδρες μπόνους. Να προσέξει ο κύριος Μητσοτάκης, είπε, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ λέγοντας πως αν έρθει θα τα υπογράψει όλα και αυτός. «Που θα βρει λεφτά; Αν είχε λύσεις η ΝΔ προ δυόμιση ετών, που κυβερνούσε, θα τα είχε κάνει. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων είπε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει ήδη μία κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι θα μου ζητήσουν συγγνώμη, τονίζοντας ότι το είπε και πρόεδρος του EWG κ. Βίζερ χθες, ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, θα χρειαστεί και άλλο πλαίσιο.

Κριτική και στον υπουργός Νίκο Παπά άσκησε ο κ. Λεβέντης λέγοντας ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια δεν άλλαξε και γιατί, όπως είπε «τι λεφτά πήραμε από τους καναλάρχες; Αφού το ύψος για φόρο διαφήμισης είναι το ίδιο με το ενοίκιο».

Αναφορικά με το Σκοπιανό, προειδοποίησε «τι θα πείτε στους νεωτέρους για τη προδοσία» και δήλωσε ότι εξαρχής χειριστήκαμε το θέμα λάθος. Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις είπε «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές