Κόσμος

Λαοθάλασσα στις Φιλιππίνες για τον "μαύρο Ιησού"

Εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένοι Φιλιππινέζοι, πολλοί ξυπόλητοι, συμμετείχαν σε μια πραγματικά χαοτική πομπή στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων σήμερα για το μαύρο άγαλμα του Ιησού Χριστού σε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια θρησκευτικά δρώμενα παγκοσμίως.

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μανίλα για να ακολουθήσουν την μεταφορά του αγάλματος που ονομάζεται "Μαύρος Ναζωραίος" και πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις, σε μια πομπή που ξεκίνησε την αυγή και μπορεί να διαρκέσει μέχρι το βράδυ ή ακόμα και περισσότερο.

Άνδρες και γυναίκες περικύκλωσαν το φορείο κρατώντας τα σχοινιά, ενώ το πλήθος κυμάτιζε πετσέτες και μαντήλια σε ένα σημάδι επαίνου για το άγαλμα του Ιησού που γονατίζει με ένα σταυρό στον ώμο του.

Στηριζόμενα στις εκτιμήσεις της αστυνομίας, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εορτασμοί του φετινού έτους μπορούν να προσελκύσουν 17 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο, μερικοί από αυτούς θα αναζητήσουν θεραπεία για ασθένειες και συγχώρεση για αμαρτίες και άλλοι απλά εκφράζουν ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες.

Περίπου 380.000 άνθρωποι βρισκονταν στην πομπή της Μανίλα, βάσει εκτίμησης της αστυνομίας από νωρίς το απόγευμα, εξαιρουμένων όσων περίμεναν σε άλλα σημεία κατά μήκος της διαδρομής της πομπής.

Εξηγώντας την ισχυρή αφοσίωση των Φιλιππινέζων, ο Monsignor Sabino Vengco, ένας εξέχων ρ/καθολικός ιερέας, δήλωσε στο CNN :

«Θα υπάρχει πάντα ανάγκη για κάποιον, και αυτός είναι ακριβώς ο Ιησούς».

Ο Ερυθρός Σταυρός στις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ότι βοήθησε περισσότερους από 600 πιστούς που αισθάνθηκαν αδιαθεσία ή υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του πρωινού μέρους της παρέλασης καθώς το πλήθος διογκώθηκε επικίνδυνα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Όσκαρ Αλμπαγιαλντ δήλωσε ότι λιγότεροι από 4.000 αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί για να εξασφαλίσουν ότι η πομπή στη Μανίλα θα ήταν ειρηνική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ