Οικονομία

Κύπρος: Πώληση πακέτου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων από την Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης πακέτου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) ονομαστικής αξίας 145 εκατομμυρίων ευρώ στην επενδυτική εταιρεία Β2Kapital Cyprus Ltd, κατά 100% θυγατρική της νορβηγικής B2Holding ASA. 

Μετά την πώληση αυτή, το ποσοστό των ΜΕΧ της Ελληνικής Τράπεζας υποχωρεί κάτω του 50% από 55,7% που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2017.

Η συναλλαγή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Τράπεζα, «αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τη μείωση της έκθεσης της τράπεζας σε προβληματικά περιουσιακά στοιχεία». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, η συναλλαγή αφορά πέραν των 1.000 δανειοληπτών και περίπου 2.000 χορηγήσεων, βάσει των στοιχείων του Σεπτεμβρίου 2017 και καλύπτει χαρτοφυλάκιο «εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων προβληματικών δανείων, κυρίως μη λιανικής τραπεζικής».
Πρόκειται για τερματισμένους λογαριασμούς, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν επιχειρηματικά δάνεια. Στο πακέτο δεν περιλαμβάνονται στεγαστικά δάνεια. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε μετά από διαγωνισμό δύο γύρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ