Κοινωνία

Κόψτε τους τα επιδόματα! Σοβαρά επεισόδια μεταξύ γύφτων στην Ευελπίδων - Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» - (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, όπου για αρκετή ώρα οι Ρομά ανεξέλεγκτοι τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά. Μάλιστα, δεν δίστασαν να πετούν εκατέρωθεν πέτρες, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Newpost διακρίνονται δικηγόροι να τρέχουν να σωθούν από το μένος των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προς αποφυγή νέας σύγκρουσης.

ΔΣΑ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δικηγορικός Σύλλογος: ''Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.

Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό,στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα''.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=q1D4d00F-PQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...