Κόσμος

Κούρδοι καταδρομείς πήραν στο κυνήγι τους μισθοφόρους των Τούρκων στο όρος Μπαρσάγια (βίντεο)


Στο κυνήγι πήραν οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) το βράδυ της Δευτέρας τους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), στο όρος Μπαρσάγια στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, επικαλούμενο τουρκικές και κουρδικές πηγές, μονάδες καταδρομέων των αντιτρομοκρατικών κουρδικών μονάδων (YAT-Yekîneyên Antî Teror‎) -τους βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία- έτρεψαν σε φυγή τους ισλαμιστές του FSA και τους έδιωξαν από το όρος Μπαρσάγια, που είχαν καταλάβει για μερικές ώρες τη Δευτέρα.

Οι μισθοφόροι των Τούρκων δεν είχαν προλάβει ούτε να οχυρώσουν τις θέσεις τους όταν δέχτηκαν την κουρδική αντεπίθεση που τους προκάλεσε πανικό στις γραμμές τους.

Υπό πυρά του κουρδικού πυροβολικού, οι τουρκόφιλοι υποχώρησαν στις προηγούμενες θέσεις τους βόρεια της τουρκοκρατούμενης πόλης Αζάζ.

Ο ανταποκριτής του Al Masdar News στην περιοχή, Ιμπραχίμ Τζουντέχ, μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), την τρίτη ημέρα της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», όπως ονόμασαν οι Τούρκοι την εισβολή τους στην Εφρίν, δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν ούτε ένα στρατηγικό σημείο στον κουρδικό θύλακα.

Να σημειωθεί ότι οι κουρδικές μονάδες YAT έχουν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς καταδρομείς και από τη CIA.

Δείτε σε βίντεο τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους στο όρος Μπαρσάγια, πριν τους κυνηγήσουν οι Κούρδοι:
https://www.youtube.com/embed/CxzK1xfpezc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...