Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το κουμπί για τα πυρηνικά είναι πάντα πάνω στο γραφείο μου -Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας μας


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έκρινε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της, ενώ πρόσθεσε ότι το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται πάντοτε «πάνω στο γραφείο του».

Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρχίσουν έναν πόλεμο εναντίον της χώρας του, τώρα που η Πιονγκγιάνγκ απέκτησε τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια με τα πυρηνικά όπλα της.

«Ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή», τόνισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την έλευση του νέου έτους που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο Κιμ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά μόνο εάν δεχθεί επίθεση: «Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά μας», σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει τώρα έμφαση στην μαζική παραγωγή και την επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

«Φέτος πρέπει να επικεντρωθούμε στη μαζική παραγωγή πυρηνικών κεφαλών και βαλλιστικών πυραύλων και να επιταχύνουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή τους», είπε.

Η Βόρεια Κορέα το 2017 προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) και διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις και κυρώσεις κι επιτείνοντας τους φόβους για νέο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.

Μολαταύτα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.

Ο Κιμ ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει μια αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, εκφράζοντας την ευχή να είναι επιτυχημένοι.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» για να «στείλουμε την αντιπροσωπεία μας» στους χειμερινούς Αγώνες, ανέφερε ο Κιμ.

«Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Αγώνες θα δώσει μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την ενότητα των λαών κι ευχόμαστε οι Αγώνες να είναι μια επιτυχία. Αξιωματούχοι από τις δύο Κορέες ίσως συναντηθούν επειγόντως για να συζητήσουν το ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν εκτίμησε πρόσφατα πως η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στη διοργάνωση θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλειά τους και εισηγήθηκε η Σεούλ και η Ουάσινγκτον να αναβάλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει χαρακτηρίζοντας πρόβες πολέμου, ωσότου ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

 
https://twitter.com/CGTNOfficial/status/947706117492056065?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...