ΗΠΑ

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Το ρωσικό Viktor Leonov διείσδυσε στις ακτές των ΗΠΑ καταγράφοντας επικοινωνίες των αμερικανικών βάσεων χωρίς να το πάρουν χαμπάρι



Θρίλερ με το ρωσικό κατασκοπικό πλοίο Viktor Leonov. Διείσδυσε σε αμερικανικές περιοχές όπου υπάρχουν βάσεις του Στρατού και του Ναυτικού πλέοντας σε διεθνή ύδατα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι. Το εντόπισαν οι Αμερικανοί περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά του Γουίλμιγκτον της Νότιας Καρολίνα, σύμφωνα με πηγές του αμερικάνικου στρατού, τις οποίες επικαλείται το CNN. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες μέρες μετά την αναχώρηση του από την πρωτεύουσα του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Δύο αξιωματούχοι του αμερικάνικου στρατού επεσήμαναν πως το πλοίο παρακολουθείται πλέον από το αντιτορπιλικό «USS Cole» και άλλα ναυτικά πλοιάρια.

Το Viktor Leonov είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας κατασκοπικό εξοπλισμό και σχεδιασμένο για να εντοπίζει και καταγραφεί σήματα επικοινωνίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε εντοπιστεί στην Καραϊβική, είπε αξιωματούχος άμυνας στο CNN.

Παραμένει άγνωστο το πού κατευθυνόταν, όμως ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως το κατασκοπικό πλοίο είχε στο παρελθόν ταξιδέψει στην ανατολική ακτή, κοντά στο Cape Canaveral, το King's Bay, το Norfolk και το New London.

Σε όλες αυτές τις περιοχές υπάρχουν αμερικάνικες ναυτικές βάσεις.

https://www.youtube.com/embed/mqc_STk5NWk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ