Κόσμος

Καταιγίδα αντιδράσεων προκάλεσε διαφήμιση της H&M!


«Συγγνώμη» υποχρεώθηκε να ζητήσει η εταιρεία ενδυμάτων H&M, για μία διαφήμισή της που είχε προκαλέσει καταιγίδα αντιδράσεων. Σε αυτήν εμφανιζόταν ένα μικρό μαύρο αγόρι να φορά μια μπλούζα με την επιγραφή «η πιο κουλ μαϊμού στη ζούγκλα».

Μάλιστα, στην ίδια διαφήμιση εμφανίζεται και ένα λευκό παιδί, φορώντας άλλη μπλούζα με το μήνυμα «ειδικός στην επιβίωση στη ζούγκλα», γεγονός που, εύλογα, ενέτεινε τις αντιδράσεις.

«Όχι μόνο αποσύραμε τη διαφήμιση, αλλά και το ρούχο», ανέφερε η γνωστή εταιρεία ενδυμάτων στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σε μία προσπάθειά της να σβήσει τη «φωτιά» που είχε ανάψει η εν λόγω καμπάνια.

Βεβαίως, ήδη είχαν προκληθεί ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.

MediaCard--mediaForward

customisable-border" dir="ltr" data-scribe="component:card">

Μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ήταν και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος ανέβασε στο Instagram ένα φωτομοντάζ με το αγόρι της διαφήμισης να φορά μια κορώνα. «Ως Αφροαμερικανοί, πρέπει πάντα να σπάμε τα στερεότυπα, να αποδεικνύουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος και να εργαζόμαστε ακόμη πιο σκληρά, για να αποδεικνύουμε ότι είμαστε μέλη της κοινωνίας, αλλά αυτό μας αρέσει, γιατί τα οφέλη τελικά είναι τόσο ωραία!», σχολίασε ο σταρ του ΝΒΑ.

https://www.instagram.com/p/BdtS-hsBUNk/embed/captioned/?cr=1&v=8&wp=658#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A14284.995%7D

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές