Κοινωνία

Καλιφόρνια: Γονείς τέρατα κρατούσαν αλυσοδεμένα 13 παιδιά - Εικόνες μέσα από το σπίτι της φρίκης


Ένα κορίτσι που έγινε ηρωίδα για τα αδέρφια της. Μια θαρραλέα απόφαση που έφερε στο φως ένα μαρτύριο. Την κόλαση που ζούσαν 13 παιδιά μέσα στο σπίτι τους, στο προάστιο Πέρρις στην Καλιφόρνια, όπου κρατούσαν φυλακισμένα από τους γονείς τους.

Η ιστορία των 13 παιδιών, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, έχει σοκάρει τους πάντες. Όπως και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τα όσα περνούσαν η 17χρονη και τα αδέρφια της. Ζούσαν αιχμάλωτοι. Αλυσοδεμένοι. Με λίγο φαγητό, μέσα στη βρωμιά.

Οι λεπτομέρειες για το πως κατάφερε το 17χρονο κορίτσι να ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια, συγκλονίζουν. Βρήκε ανοιχτό ένα παράθυρο, σύρθηκε για να βγει. Είχε πριν βρει ένα παλιό κινητό, το οποίο δεν χρησιμοποιούνταν. Με αυτό έβγαλε φωτογραφίες και αποτύπωσε τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε η ίδια και τα αδέρφια της. Ήταν τα ντοκουμέντα της φρίκης. Τα ίδια που οδήγησαν στην ελευθερία της.

https://www.youtube.com/embed/JnwKPkkOdg8?feature=oembed

Και μετά, κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης (911). Όπως είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γκρεγκ Φέλοους, αρχηγός της αστυνομίας του Ρίβερσαϊντ.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν ξημερώσει η περασμένη Κυριακή. Όταν η 17χρονη βρήκε τους αστυνομικούς, τους έδειξε τις φωτογραφίες. Εικόνες με τα αδέρφια της αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους ή άλλα έπιπλα και υποσιτισμένα. Τους διηγήθηκε όσα είχε ζήσει. Και όταν η αστυνομία πήρε στο σπίτι της οικογένειας, η μητέρα των 13 παιδιών, εμφανίστηκε αμήχανη. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως και γιατί είχε πάει η αστυνομία εκεί. Μέχρι που της είπαν. Και της πέρασαν χειροπέδες. 

Και τα 13 παιδιά (επτά εκ των οποίων είναι από 18 έως 29 ετών) είναι βιολογικά παιδιά του ζευγαριού. Δεν υπάρχουν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, αν και οι αρχές ερευνούν ακόμα τα πάντα. 

Στο σπίτι της φρίκης στην Καλιφόρνια

Η Daily Mail δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας Τέρπιν στην Καλιφόρνια. Ένα καφέ – μπεζ σπίτι στην κοινότητα Πέρις, σχεδόν 100 χιλιόμετρα μακριά από το Λος Άντζελες, με τέσσερα δωμάτια. Ένα σπίτι που έκρυψε μέσα του τη φρίκη.

Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως δείχνουν ένα μέρος από το εσωτερικό του σπιτιού. Αυτό που φαίνεται από την πίσω αυλή. Ένα μικρό συντριβανάκι δείχνει πως η οικογένεια Τέρπιν είχε μεγάλη αγάπη για τη Disney και τους ήρωές της. Είναι ένα μικρό συντριβάνι με τη Μίνι και τον Μίκι.





Πολλές από τις φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στο Facebook, ήταν από το θεματικό πάρκο. Καλιφόρνια παιδιά

Αν και η οικογένεια δεν είχε κατοικίδια, στην αυλή υπάρχουν και μπολάκια για ζώα. Κι αυτά με εικόνες από καρτούν πάνω. Μπορεί κανείς να δει σκουριασμένα μεταλλικά έπιπλα κήπου, μεταλλικούς σωλήνες, κουτιά από πάνες.

Ο γάμος και η περίεργη συμπεριφορά

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν είχαν ανανεώσει τους όρκους του γάμου τους τουλάχιστον τρεις φορές: το 2011, το 2013 και το 2015. Όλες σε ένα εκκλησάκι με διακόσμηση εμπνευσμένη από τον Έλβις Πρίσλεϊ στο Λας Βέγκας.

https://www.youtube.com/embed/Jli6vFfhMvE?feature=oembed

Υπάρχουν άλλωστε και video αλλά και φωτογραφίες στο Facebook του ζευγαριού από τις τελετές αυτές. Ειδικά στην τελευταία, τα 10 κορίτσια είναι ντυμένα με το ίδιο μωβ φόρεμα, ενώ τα αγόρια φορούν κοστούμι και έχουν κουρεμένα τα μαλλιά τους όπως ο πατέρας τους. 

Πάντως, πέρα από το γεγονός πως τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, οι αρχές αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι γονείς να πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια. Περιγράφονται ως θρήσκοι και οι αρχές αναζητούν τα αίτια όσων έγιναν… παντού. 

Εξετάζεται ακόμη και η παραμονή τους στο Τέξας. Εκεί έμεναν πριν μετακομίσουν στην Καλιφόρνια. Από έρευνες που έγιναν αποκαλύφθηκε πως στις ντουλάπες υπήρχαν κάποιες περίεργες οπές. Εικάζεται πως ίσως να τις είχαν ανοίξει για να διοχετεύουν με οξυγόνο τις ντουλάπες όπου έκλειναν τα παιδιά!

Απομακρυσμένοι από τους συγγενείς

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς του Ντέιβιντ Τέρπιν δήλωσαν σοκαρισμένοι από τις αποκαλύψεις. Παραδέχτηκαν ότι είχαν χρόνια να δουν τον γιο, τη νύφη τους και τα εγγόνια τους. Το ίδιο φαίνεται πως ίσχυε και για την οικογένεια της Λουίζ.

Η μικρότερη αδερφή της, McCeary Lee, μένει στο Γκουάμ και με ένα post στο Facebook αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν έχει πολλά πολλά με την αδερφή της αλλά εκείνη δεν πήγε ούτε στις κηδείες των γονιών τους, που πέθαναν με λίγους μήνες διαφορά το 2016.


Το ζευγάρι στην ανανέωση των όρκων του, πάλι στο Λας Βέγκας, το 2011

«Ήταν πολύ απόμακροι και μετά βίας μας μιλούσαν» έγραψε. «Ξέραμε ότι ο Ντέιβιντ και η Λουίζ ήταν λίγο περίεργοι αλλά δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουμε ότι βασάνιζαν τα ανήψια μας» πρόσθεσε. 

Η Λουίς προέρχεται από οικογένεια με πέντε παιδιά. Δεν είχε σχέση με καμία από τις αδερφές της. Όπως είπε και η άλλη της αδερφή, η Ελίζαμπεθ Τζέιν Φλόρες, είχε να τη συναντήσει 19 χρόνια. Κρατούσαν επαφή μόνο μέσω τηλεφώνου αλλά ποτέ δεν την κάλεσε στο σπίτι της. Ποτέ δεν την άφησε να δει τα ανίψια της. 

Περιέγραψε επίσης πως οι γονείς της είχαν ξεκινήσει πολλές φορές να πάνε να δουν τα παιδιά τους, αλλά οι Τέρπιν δεν τους έλεγαν που μένουν!

«Ποτέ δεν μας άφηνε να μιλήσουμε στα παιδιά. Δεν δεχόταν ούτε το αίτημά μου στο Facebook. Οι γονείς μου είχαν κλείσει πολλές φορές εισιτήρια για να πάνε να τους δουν αλλά δεν τους έλεγαν τη διεύθυνση. Οι γονείς του έκλαιγαν κάθε φορά. Πέθαναν πριν προλάβουν να τους ξαναδούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...