Υγεία

ΙΣΑ: Ανησυχία για νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων

Την ανησυχία του, για τα νέα κρούσματα ιλαράς, σε υγειονομικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το προσωπικό του ΕΣΥ, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, λόγω των τραγικών ελλείψεων, στη στελέχωσή των μονάδων υγείας.

Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις και η ποιοτική υποβάθμιση των υλικών (γάντια που σκίζονται, έλλειψη καθαριστικών κ.τ.λ.), συνιστούν ένα επισφαλές περιβάλλον που εκθέτει το προσωπικό, σε σοβαρούς κινδύνους.

Η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στο φετινό προϋπολογισμό ,για τα δημόσια νοσοκομεία, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων.

Η αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων αποτελεί προϋπόθεση, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά αξιοπρεπείς αμοιβές, για το προσωπικό των νοσοκομείων και συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...