Κύπρος

Θρίλερ με την Ρωσίδα «πληροφοριοδότρια» - Ένταλμα στην Κύπρο και σενάρια ότι βρίσκεται στην Ελλάδα

Πέπλο μυστηρίου και γκρίζες ζώνες, που θυμίζουν περισσότερο την πλοκή ενός κινηματογραφικού θρίλερ, το οποίο έχει στο επίκεντρο μία δολοφονία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πολιτικές παρεμβάσεις πίσω από κλειστά γραφεία και μία υπόθεση υπεξαίρεσης στην Κύπρο που κάποιοι αξιολογούν ως αφορμή για κάτι πολύ μεγαλύτερο, καλύπτει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η σύνδεση της Ρωσίδας Μαρία Εφίμοβα με την υπόθεση δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνη Καρουάνα Γκαλίζια, αφορά το «σκάνδαλο Egrant», το οποίο «έβαλε φωτιά» στις γενικές εκλογές του περασμένου έτους στη Μάλτα, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα μαλτέζικης ιστοσελίδας.

Η Ρωσίδα αναφέρεται ως η πηγή πληροφόρησης της δημοσιογράφου, σε σχέση με την εμπλοκή της γυναίκας του Πρωθυπουργού της Μάλτας σε υπόθεση με την κόρη του Προέδρου της Αζερίας, η οποία φέρεται να μετέφερε από λογαριασμό της σε εταιρεία ιδιοκτησίας της πρώτης με έδρα τον Παναμά.

Η Εφίμοβα φέρεται να εργαζόταν στην τράπεζα Pilatus Bank, από την οποία απέσπασε στοιχεία που υπεδείκνυαν την σχέση της συζύγου του Πρωθυπουργού στην σκοτεινή υπόθεση.

Προηγούμενα εργαζόταν σε ρωσικών συμφερόντων εταιρεία καλλυντικών στην Κύπρο, από την οποία αποχώρησε το 2014.

Η Κυπριακή αστυνομία εξέδωσε πρόσφατα ένταλμα σύλληψης της, έπειτα από καταγγελία της εν λόγω εταιρείας για υπεξαίρεση €35.000.

Tον τελευταίο μήνα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ζήτησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ να χορηγήσουν προστασία κατά των καταγγελιών εναντίον της Εφίμοβα, η οποία είναι παντρεμένη με Κύπριο.

Μιλώντας τηλεφωνικά στην Cyprus Business Mail, η Εφίμοβα, δήλωσε  βέβαιη ότι η καταγγελία ήταν μέρος μιας οργανωμένης πλοκής που στήθηκε στη Μάλτα για να την δυσφημήσει δημοσίως ή να οδηγήσει στην έκδοσή της στη χώρα.

Η Μαρία Εφίμοβα ισχυρίζεται ότι έχει ταξιδέψει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε καμία από αυτές δεν υπήρξε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της.

Ωστόσο, ο πατέρας της που ζούσε στη Ρωσία την κάλεσε για να της πει ότι πριν από δύο εβδομάδες δύο άτομα μετέβησαν στο σπίτι τους και ισχυρίστηκαν ότι την έψαχναν στην Κύπρο, όπου εκκρεμεί εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η Ρωσίδα πληροφοριοδότρια, αφού ερεύνησε το θέμα ανακάλυψε ότι μια γυναίκα στην Κύπρο είχε καταθέσει καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον της τον Δεκέμβριο, υπό την ιδιότητά της ως διευθύντρια της επιχείρησης.

Η ίδια ανέφερε ότι την εξέπληξε το γεγονός πως παρά την προετοιμασία των εταιρικών λογαριασμών τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία για  κλοπή.

Στο μεταξύ σύμφωνα  με πληροφορίες του philenews, δεν αποκλείεται η Μαρία Εφίμοβα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ