Σκοπιανό

"Θα πολεμήσω για την Ελλάδα" - Η Μανιάτισσα με ρίζες και από το Σούλι διοργανώτρια «αγώνων ξύλου», εκπρόσωπος του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό

Μια.... καθ' όλα δυναμική γυναικεία παρουσία συμμετέχει στην ομάδα που βρίσκεται ''πίσω'' από την διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου, καθώς η περί ης ο λόγος Γωγώ Μπιτάκου δηλώνει δημοσιογράφος και ''διοργανώτρια'' μαχητικών αθλημάτων, κοινώς... αγώνων ξύλου!

Η ενασχόληση της Γ. Μπιτάκου με τους αγώνες ξύλου, όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της, ξεκίνησε το 2006, μέσω του αδελφού της Σταμάτη, ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του Muy Thai και τους περιγράφει σαν ''θέατρο με τους καλύτερους ηθοποιούς, οι οποίοι δεν έχουν σκηνή και κοινό για να παίξουν». 

Η Μανιάτισσα, με ρίζες και από το Σούλι, Γωγώ Μπιτάκου έχει σπουδάσει Νομική, Θεατρολογία και Δημοσιογραφία, και μάλιστα στην Ιταλία, έχει εργαστεί στον ΑΝΤ1 και στο Κανάλι 1 και δεν δίστασε να ''συνδυάσει'' τις δύο μεγάλες της αγάπες: Τη δημοσιογραφία και τον πρωταθλητισμό αγώνων... ξύλου, καθώς τα τελευταία τους προωθεί με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Φαίνεται πως τώρα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στη διοργάνωση συλλαλητηρίων, προφανώς και ως ανάγκη να ''πολεμήσει'' για τη χώρα της, όπως είχε δηλώσει προ καιρού σε συνέντευξή της στο Vice.

«Έτσι όπως έχουν έρθει πια τα πράγματα, βέβαια, ονειρεύομαι να πολεμήσω για τη χώρα μου με κάποιον τρόπο. Μακριά από μένα εθνικιστικά φρονήματα, ίσα-ίσα με θεωρώ πολίτη του κόσμου.

Ωστόσο, βάζω την πατρίδα μου πάνω απ' όλα και νιώθω αυτή την πικρία και καταδυνάστευση που αισθάνονται οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες.

Αυτό εννοώ. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε» δήλωνε πριν από μερικούς μήνες.

Tην ίδια στιγμή, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, η Γ. Μπιτάκου διαχώρισε τη θέση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, από οποιαδήποτε κομματική ''εποπτεία''. 

«Τα Παμμακεδονικά σωματεία είναι τα μόνα υπεύθυνα για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων. Χθες συγκροτήθηκε η επίσημη συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει από εδώ και πέρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να φτάσουμε μέχρι την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία και να ακουστεί για άλλη μία φορά περίτρανα στα πέρατα του κόσμου η φωνή του λαού.

Απολύτως κανένας κομματικός φορέας δεν έχει σχέση με την εκδήλωση... Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αμερικής, από εκεί ξεκίνησε κιόλας το θέμα, γιατί εκείνοι ενημέρωσαν για τις διαθέσεις Κοτζιά και ξεκίνησε και το μεγάλοσυλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όλα τα σωματεία τα πολιτιστικά τα Παμμακεδονικά, απόστρατοι αξιωματικοί, όλοι όσοι εκφράζουν ακομμάτιστα τη φωνή του λαού. Δεν έχει κανένας κομματικός φορέας σχέση με την κινητοποίηση του λαού μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ