Διατροφή

Η τροφή που αν τη φας πριν τις 10 το πρωί ''ρίχνει'' την κοιλιά

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες στο αδυνάτισμα είναι να είσαι συνεπής με το πρωινό σου (ούτως ή άλλως βέβαια πρέπει να το έχεις προτεραιότητα, πόσο μάλλον όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος). Δεν είναι όμως όλα τα πρωινά τα ίδια.

Είναι άλλο πράγμα να φας ένα μπολ με φρούτα και δημητριακά και άλλο μια σαντουιτσάρα ΝΑ(με το συμπάθειο). Τη μέρα σου καλό είναι να την ξεκινάς με ένα γεύμα που συνδυάζει πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες (και μπορείς να ρωτήσεις όποιον διατροφολόγο θέλεις- θα συμφωνήσει). Αυτό το θρεπτικό combo όχι απλώς σε με φουλάρει με βιταμίνες, αλλά σε βοηθά να αποφύγεις να έχεις μια φουσκωμένη κοιλιά αργότερα μέσα στην ημέρα.

Όπως επισημαίνει και η διατροφολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, Stacy Goldberg, αν στόχος σου είναι η επίπεδη κοιλιά στο πρωινό σου πρέπει, οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεις αυγά. «Μπορείς να τα απολαύσεις είτε βραστά, είτε τηγανιτά αλλά με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Και ναι, επιβάλλεται να φας και τον κρόκο!».

Εκτός από τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και βιοτίνης που παρέχει, η πρωτεΐνη που βρίσκεται στους κρόκους αυγών αυξάνει το αίσθημα κορεσμού (αλλά και τη συγκέντρωσή σου στη δουλειά). Με άλλα λόγια, είναι ένας καλός τρόπος να αισθάνεσαι χορτάτη και ικανοποιημένη για αρκετές ώρες. Επιπλέον, αν γυμνάζεσαι, τα αυγά βοηθούν να διατηρήσεις το μυικό σου βάρος.

Αν τα σκέτα αυγά σου προκαλούν αποστροφή πρωί-πρωί, δε χρειάζεται να τα φας σκέτα. Μπορείς να βάλεις πάνω σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης μαζί με λίγο σπανάκι (ή κάποιο άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό) και να το συνδυάσεις με ένα φρούτο.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ