Σκοπιανό

Η ποταπή ροχάλα της Τατιάνας Στεφανίδου στο συλλαλητήριο της Θεσ/κης - Εντονη δυσφορία από τον Ι.Σαββίδη

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η κ. Στεφανίδου στον Ελληνισμό. Πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή την χώρα, πως δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να ξεφτιλίζει τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε περιοχής της Ελλάδος. Είναι ντροπή. Ηδη έχουν ξεσηκωθεί οι Μακεδόνες για αυτό το χάλι, ενώ έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα στην θεματική ενότητα που εμφανίζεται η συμπαθής και ταλαντούχα κατ’ άλλα stand up comedian Λίλα Σταμπούλογλου, εμφανίστηκε ντυμένη με στολή Μακεδονίτισσας σαρκάζοντας το Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.

Η κωμικός είπε χαρακτηριστικά πώς ένα μέρος του Συλλαλητηρίου ανταγωνίστηκε το πατρινό καρναβάλι, κοροϊδεύοντας τις πατροπαράδοτες Μακεδονίτικες ενδυμασίες.

Χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πώς αν αυτοί (οι διαδηλωτές) ήταν στον στρατό του Μέγα Αλέξανδρου θα έκαναν το βασίλειο του Φραπέ, σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς.

Ακόμη πρόσθεσε πώς αν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω. Μπορεί όλα αυτά να έγιναν στα πλαίσια μια σάτιρας (και ας μην γελούσε κανένας στο πλατό) αλλά όταν πρόκειται για τόσο λεπτά ζητήματα, σε μια αθρόα συγκέντρωση πολιτών οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί πώς παρουσιάζουμε την σάτιρα και ποιους θίγουμε, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν απλός λαϊκός κόσμος που βγήκε να διαδηλώσει για την Μακεδονία.

Θεωρούμε πώς για την Τατιάνα Στεφανίδου ήταν μια άτυχη στιγμή και θα ζητήσει μια συγνώμη από τους τηλεθεατές που σύμφωνα με πληροφορίες κατέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο του Epsilon, νοιώθοντας ότι προσβάλλονται από την κυρία Σταμπούλογλου.

Εξάλλου η Τατιάνα Στεφανίδου ως μια εξαίρετη παρουσιάστρια και επαγγελματίας έχει αναδείξει πολλές φορές θέματα υπέρ του απλού πολίτη και του κοινού λαϊκού αισθήματος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BvdD4QtZhpE

Μεγάλη οργή έχει και ο Ι. Σαββίδης και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο κ. Ι.Σαββίδης ήταν παρών στο συλλαλητήριο και φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα σχόλια αυτά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Μεγάλη οργή προκάλεσε στους Μακεδόνες η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (δήθεν) σάτιρα στην οποία επιδόθηκε κάποια (δήθεν) κωμικός που ονομάζεται Λίλα Σταμπούλογλου στην εκπομπή Tatiana Live της τηλεόρασης EPSILON TV την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018. Εμφανίστηκε φορώντας την τιμημένη παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού κραδαίνοντας προκλητικά το εθνικό μας Σύμβολο, ξεστομίζοντας ανοησίες και ασυνάρτητες κραυγές σχετικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι κάνει σάτιρα (στην ιστοσελίδα του καναλιού το ονομάζει Stand Up Comedy). Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ρίχνεται ΛΑΣΠΗ σε μια αγνή συνάθροιση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που βγήκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών τους.

Να πληροφορήσουμε την Διεύθυνση Παραγωγής της εκπομπής ότι η παραδοσιακή φορεσιά που επελέγη για να διασυρθεί με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ο καθολικός ξεσηκωμός των Ελλήνων για την επικείμενη ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων, αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές Μακεδονικές φορεσιές που φέρει έναν ιδιαίτερο κεφαλόδεσμο (το λεγόμενο κατσούλι). Σύμφωνα με προφορική Παράδοση το κατσούλι του Ρουμλουκιού ήταν ΔΩΡΟ ΤΙΜΗΣ του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τις Ρουμλουκιώτισες λόγω της γενναιότητας που επέδειξαν σε μια μάχη. Αυτός ο κεφαλόδεσμος δενόταν με τα μαλλιά τους και με αυτόν κοιμόντουσαν. Αυτό συνέβαινε μέχρι και στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα που πρωτο-ειπώθηκε η φράση «Κιφαλ’ πεφτ’, κατσουλ’ δεν πεφτ’. Του έχουμι απ’ τουν Μιγαλιεξάντρου». (πηγή: «Παύλος Τσάμης «Μακεδονικός Αγών«), ως ένδειξη υπερηφάνειας που φορούσαν αυτό το κατσούλι. Η παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού στο σύνολό της αποτελεί σήμα κατατεθέν της μακραίωνης Μακεδονικής Παράδοσης.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται μια Παραδοσιακή φορεσιά, που «κουβαλάει» μνήμες και βάσανα ενός ολόκληρου λαού ως μέσο για ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ και ΦΘΗΝΗ σάτιρα. Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018 η εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου ΑΗΔΙΑΣΕ τους πολυάριθμους ανθρώπους που σέβονται την Μακεδονική Παράδοση. Αυτή η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ προσέγγιση και ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της Ιστορικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, ως απόρροια της εν λόγω εκπομπής, δημιουργούν ΕΝΤΟΝΑ ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της Παραγωγής και της ίδιας της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου, η οποία φέρει ακέραια ευθύνη για την ΑΘΛΙΑ εικόνα που παρουσίασε η συνεργάτιδά της.

Κατόπιν των ανωτέρω και διατηρώντας την επιφύλαξη για νομικές ενέργειες

ΖΗΤΟΥΜΕ

Τη ΔΗΜΟΣΙΑ συγγνώμη από την «κωμικό» και την τηλεπαρουσιάστρια κα Τατιάνα Στεφανίδου για την ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ εκπομπή που είχε ως σκοπό να ξεφτιλίσει την Μακεδονική Παράδοση ειδικά, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες (μισό εκατομμύριο) γενικότερα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.
Την απομάκρυνση (από την τηλεοπτική εικόνα) συνεργατών του καναλιού που δε διαθέτουν στοιχειώδη σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης.

Επίσης, ακολουθεί άλλη μια επιστολή

Ανοιχτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Ξεβράκωμα πραγματικὸ στὴν ἐκπομπὴ ΤΑΤΙΑΝΑ live, τοῦ Ε καναλιοῦ τοῦ Ἰβὰν Σαββίδη. Ἡ σαχλαμάρα καὶ ἡ ἀηδία μαζί. Τὸ ρεζιλίκι τῶν χειροκροτημάτων, ἄμυαλων μισθοφόρων, ὑβριστῶν καὶ χλευαστῶν τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ τῆς φιλτάτης μας Μακεδονίας. Τώρα ποὺ ὁ πόνος μᾶς ἔχει κυριεύσει ὅλους γιὰ τὴν προδιαγεγραμένη προδοσία τῶν κυβερνώντων γιὰ τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας, μία ἡ Τατιάνα ποὺ δὲ σέβεται τὴν ἡλικία της, δὲ σέβεται τοὺς τηλεθεατὲς της, δὲ σέβεται τὴ δουλειά της, παίζει μὲ τὶς ἀντοχὲς μας, καὶ μία ἡ Λίλα, μὲ τὰ παρτσακλά της ἀστεία ποὺ ἐξέπεμπαν βρῶμα ἀπὸ τὸ κανάλι. Παρακατιανὲς καὶ χαμερπὲς εἰκόνες ποὺ προκαλοῦν.

Ἡ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἰβὰν Σαββίδη ποὺ ἀκολουθεῖ θὰ ἔχει ἀποτέλεσμα, ἐλπίζουμε… Ἂς πιέσει καὶ κάθε συνειδητοποιημένος ΠΑΟΚτσής...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Ε κο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ
(ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Π.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ)

Κατά των αθλίων.
Δεν πρόκειται για το αριστούργημα των “Αθλίων” του Ουγκώ.
Ούτε πρόκειται για εξαθλιωμένους ανθρώπους του μεροκάματου.

Πρόκειται γι’ αυτούς που προσβάλλουν μνήμες, αξίες, ιδέες, την υπόλειψή μας, την Πατρίδα, τον Χριστό.
Είναι οι χαμηλόμισθοι ή υψηλόμισθοι υπάλληλοι της νέας τάξης πραγμάτων. Τώρα βάζουν και τους ανάξιους λακέδες τους, που φαίνεται να ευχαριστιούνται φτύνοντας και ασελγώντας πάνω στο πληγωμένο κορμί του Έθνους μας.

Σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν το κάνουν χάρη χρημάτων, αλλά το θεωρούν υποχρέωσή τους. Το ευχαριστιούνται.
Ποιοι; Αυτοί που προσβάλλουν κάθε ιερό και όσιο. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Απολύουν δημοσιογράφο (Μπογδάνος) επειδή επιχειρεί σχόλια – υπονοούμενα για τον πρωθυπουργό, αλλά ενισχύει και στηρίζει άλλους κατάπτυστους που υβρίζουν την Πατρίδα, τον Χριστό, και όλο το λαό.
Μιλώ για την εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου στο κανάλι Ε στις 22-01-18 με το άθλιο "σκετς" της κας Λίλας Σταμπούλογλου.

 

Η κυρία αποκάλεσε τους Έλληνες καρναβάλια, προσέβαλε τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Μακεδονική φορεσιά, την παράδοση, προσέβαλε τις μνήμες των νεκρών ηρώων, που έχυσαν αίμα για να μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε "κανένας" ελεύθερα να βρίζει και να λασπολογεί όποιον θέλει.

Η κα Στεφανίδου απάντησε στο κανάλι ART, σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε. Υπάρχει κάτι κα Στεφανίδου που θα σας οδηγούσε σε μήνυση εάν λόγου χάριν, κάποιος Έλληνας –χάριν της ελευθερίας λόγου που επικαλείστε - εκφραζόταν περίεργα ή υβριστικά για σας ή την οικογένειά σας;

H κα - πως την είπαμε; - Α! η κα Σταμπούλογλου, φαίνεται ότι έχει την ένδοξη Μικρασιατική καταγωγή. Δεν σέβεται όμως την μνήμη των προγόνων της. Την προσβάλει μεγαλειωδώς.
Ντροπή και στο πάνελ, που παρ’ ότι φάνηκε αμήχανο, δεν έδωσε έναν τουλάχιστον διαμαρτυρόμενο γι’ αυτή την προσβολή των Ελλήνων.

Ένας, δεν σηκώθηκε να μιλήσει, να αντιδράσει, να φύγει. Και η κα Στεφανίδου χασκογελούσε και ενίσχυε το άθλιο νούμερο της υπαλλήλου της.
Αγαπητοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αγαπητοί Θεσσαλονικείς, αδέλφια Έλληνες.

Συμπατριώτες, μας φτύνουν, κοροϊδεύουν και χασκογελούν πάνω απ’ τα πληγωμένα κορμιά μας.
Μην το επιτρέψετε άλλο. Ο λαός έχει δύναμη. Δύναται να επιβάλλει όχι αυτό που θέλει, αλλά αυτό που πρέπει. Την αλήθεια.

Απαιτείστε απ’ τον πρόεδρό σας να επέμβει.

Ζητείστε, απαιτείστε ως Έλληνες, την αποπομπή, την απομάκρυνση αυτής της κυρίας που προσέβαλε τοιουτοτρόπως τον λαό, τους νεκρούς του, τις μνήμες του.
Σεβαστέ κε Σαββίδη, εάν σέβεστε τον Έλληνα, τους οπαδούς της ομάδας σας, εάν σέβεστε τις ρίζες, επιβάλλετε την απομάκρυνση αυτής της κυρίας και παντός υπευθύνου.
Θα σας πιστωθεί αυτό απ’ τον λαό και τους τηλεθεατές του καναλιού σας.
Αριστείδης Π. Δασκαλάκης

Πάνω από 800.000 κόσμο μεταδίδουν τα Ιταλικά κανάλια για το συλλαλητήριο

Για το συλλαλητήριο ο Φραγκούλης Φράγκος είπε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμο επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση ΡΑΙ και ο ίδιος μίλησε όχι ως πολικός αλλά σαν ενεργός πολίτης. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο οποίο όμως, αν γίνει, θα παραστεί αλλά δεν θα είναι ομιλητής.

Δείτε το βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ty8s1OE7LU4

Επίσης το ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο sputniknews που έχει εκδόσεις σε όλες τις γλώσσες μετέδωσε στα ισπανικά για 800.000 κόσμο:

Στις 4 Φεβρουαρίου το συλλαλητήριο στην Αθήνα Σημειώνεται, εξάλλου, πως μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, οι διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 4 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Οι διοργανωτές, φιλοδοξούν πως και η συγκέντρωση στην Αθήνα θα έχει ανάλογη ανταπόκριση με αυτή που είχε το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ