Κόσμος

Η οργή της καταιγίδας Eleanor ξέσπασε στη Βρετανία: 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χάος στις μετακινήσεις (εικόνες, βίντεο)


Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χάος στις μετακινήσεις και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η καταιγίδα συνοδευόταν στη διάρκεια της νύχτας από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 161 χλμ/ώρα, ενώ παραμένει σε ισχύ ο συναγερμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ουαλία, την Αγγλία, τη νότια Σκωτία και το μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

https://www.youtube.com/embed/P40rkhh52r8

Ένας άντρας τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό του στη νότια Ουαλία, αρκετά οχήματα αναποδογύρισαν με αποτέλεσμα να κλείσουν αυτοκινητήδρομοι, ενώ ένας οδηγός σώθηκε ως εκ θαύματος όταν ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν το φορτηγό του στην Κάμπρια.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μιας ετοιμόγεννης που τη μετέφεραν διασώστες με ελικόπτερο εν μέσω θυελλωδών ανέμων στο νοσοκομείο στο Τywyn της Ουαλίας.

Η καταιγίδα προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο με μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά η κυκλοφορία αναμένεται να αρχίσει να αποκαθίσταται στη διάρκεια της ημέρας.

https://twitter.com/metoffice/status/948482521754415106?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει το φράγμα του Τάμεση προκειμένου να προστατευθεί το Λονδίνο από πλημμύρες.

Οι Αρχές εξέδωσαν πάνω από 40 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, δέκα για την Ουαλία και πάνω από δέκα για τη Σκωτία.

Συναγερμός για την καταιγίδα Burglind στη Γερμανία

Κι ενώ η “Eleanor” ταλαιπωρεί και τη βόρεια Γαλλία, αφήνοντας χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά, η Γερμανία βρίσκεται στο έλεος της καταιγίδας “Burglind”.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας άνω των 120 χλμ/ώρα, που συνοδεύουν το χαμηλό βαρομετρικό, προκάλεσαν πλημμύρες, δέντρα ξεριζώθηκαν, δρομολόγια τρένων ματαιώθηκαν κυρίως στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, τη Ρηνανία Παλατινάτο και την Έσση.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (DWD) προειδοποιεί τους κατοίκους των δυτικών ομόσπονδων κρατιδίων μέχρι κάτω στη Βαυαρία για τον κίνδυνο τραυματισμών από αντικείμενα που παρασέρνουν οι άνεμοι, από δέντρα που ξεριζώνονται, κεραμίδια και καλώδια υψηλής τάσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ