Κόσμος

Η αγαπημένη μπάντα του Κιμ Γιονκ Ουν θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες (εικόνες, βίντεο)

Η αγαπημένη γυναικεία μπάντα του ηγέτη της Βόρειας Κορεάς, Κιμ Γιονγκ Ουν, η Moranbong είναι πολύ πιθανό να παίξει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Νότια Κορέα. Η μπάντα αποτελείται από γυναίκες πρώην - στρατιωτικούς και έχουν όλες επιλεχθεί μία - μία από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί ανησυχίες καθώς η μπάντα πολλές φορές εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές και στα τραγούδια της μιλάει πολύ για την αγάπη που τρέφει προς το πρόσωπο του  "Πατέρα" Κιμ. 

Μέχρι και πριν από δυο εβδομάδες οι σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας διένυαν μια ψυχρή περίοδο και τώρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκέφτεται να στείλει προς τα νότια την αγαπημένη του μπάντα. Καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ των δύο χωρών - μετά από τημ ξαφνική αλλαγή που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα - ένα απίθανο πρόσωπο εμφανίστηκε στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη: η Hyon Song Wol, μέλος της γυναικείας μπάντας Moranbong.

Η παρουσία της Hyon υποδηλώνει ότι τα μέλη της Moranbong μπορεί να εμφανιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του www.theguardian.com.

Αντιπροσωπείες των δύο χωρών συναντήθηκαν για να συζητήσουν την αποστολή καλλιτεχνών από τον Βορρά στους Αγώνες. Η Πιονγκγιάνγκ είπε ότι θα στείλει μεταξύ άλλων αθλητές, μαζορέτες και περφόρμερ στους Αγώνες, κατά τις πρώτες επίσημες συνομιλίες που είχε με τον Βορρά εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Η προπαγάνδα δεν θα γίνει ανεκτή...

Η αγαπημένη γυναικεία μπάντα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενδέχεται να παίξει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο δεν επιτρέπεται να παίξουν προπαγανδιστικά τραγούδια…

Η πασίγνωστη ποπ μπάντα της Βόρειας Κορέας μαζί με τους αθλητές και τις μαζορέτες θα παίξει τον επόμενο μήνα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες με την προϋπόθεση ότι στο ρεπερτόριο τους δε θα υπάρχουν τα… επαναστατικά τραγούδια που τις έκαναν γνωστές στη πατρίδα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν ακόμα και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κάποιοι καλλιτέχνες από τη Βόρεια Κορεά πρέπει να διασχίσουν τα σύνορα με τη Νότια Κορέα ακόμα και με... τα πόδια - ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Βόρεια και Νότια Κορέα συναντήθηκαν τη Δευτέρα για να συζητήσουν την παρουσία τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες και την πιθανή συνεργασία κάποιων καλλιτεχνών από τη Νότια Κορέα με την γυναικεία μπάντα Moranbong.

Την περασμένη εβδομάδα ανώτεροι αξιωματούχοι από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα συζήτησαν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, και μετά τη συζήτηση αυτή ακολούθησε μια προσφορά από τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονκ Ουν, να αποσταλεί αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Αγώνες.

Οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας συμπεριέλαβαν την Hyon Song-wol, την leader της μπάντας Moranbong , γεγονός το οποίο δημιούργησε τις εικασίες ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στην Ολυμπιακή αντιπροσωπεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι μια βορειοκορεατική ορχήστρα με 140 μέλη θα έπαιζε στη Σεούλ και στην πόλη Gangneung, μια πόλη στην ανατολική ακτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και τι τραγούδια παίζει

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 με κύριο στόχο να προβάλει μια πιο σύγχρονη εικόνα της Βόρειας Κορέας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπάντα Moranbong είναι μεταξύ των λίγων καλλιτεχνών της χώρας που έχουν προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον.

Φυσικά οι τραγουδίστριες έχουν επιλεγεί μία μία από τον Κιμ και παίζουν ένα μείγμα από ποπ δυτικά τραγούδια και τραγούδια που εγκωμιάζουν το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, όπως το Mother’s Birthday - Τα γενέθλια της Μητέρας ( Πατρίδας) - , που στην ουσία πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα και το “ We call Him Father” ( Τον αποκαλούμε Πατέρα) που πρόκειται για μια ωδή στον Κιμ… Άλλα τραγούδια τους έχουν ως κύριο θέμα το γλυκό χαμόγελο του αυταρχικού ηγέτη ενώ ένα άλλο λέει “Πώς μπορεί να είναι τόσο ευγενικός”. 

Οι στίχοι των τραγουδιών που εγκωμιάζουν τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις ειδικά σε περίπτωση που ακουστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για προπαγανδιστικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον Cheong Seong-chang, έναν αναλυτή από το Ινστιτούτο Sejong στη Σεούλ.

“ Εάν τα μέλη της Moranbong, που πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς πάνε ντυμένες στη Νότια Κορέα με στρατιωτικές στολές ( κάτι που συνηθίζουν) σίγουρα αυτό θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους Νοτιοκορεάτες, είπε ο αναλυτής. “ "Και θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση εάν αρχίσουν να πλέκουν το εγκώμιο του Κιμ ή οι εκτοξεύσεις πυραύλων εμφανίζονται σε εικόνες στη σκηνή κατά τη διάρκεια των τραγουδιών τους…

Οι συζητήσεις τη Δευτέρα έγιναν στο Βόρειο τμήμα του χωριού Panmunjom, και επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα των εμφανίσεων, το σχεδιασμό του χώρου και του σκηνικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Οι διοργανωτές της Πιονγκγιάνγκ δεν θέλουν να σκέφτονται ότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ξανά θέμα με την μπάντα όπως είχε συμβεί στο Πεκίνο το 2015, όταν η μπάντα ακύρωσε απότομα τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί επειδή οι Κινέζοι αξιωματούχοι θεώρησαν ότι οι στίχοι τους είναι “αντι - αμερικανικοί”. 

Οι Κορεάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις ολυμπιακές συνομιλίες τους την Τετάρτη πριν την επόμενη συνάντηση που αναμένεται να γίνει στη Λωζάννη με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα συζητήσουν για τη σύσταση μιας ομάδας γυναικών χόκεϊ επί πάγου η οποία θα συμμετέχει στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στις 9 Φεβρουαρίου.

Ακόμα, την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να στείλει μια μεγάλη αντιπροσωπεία στην Πιονγιάνκ για τις στρατιωτικές συνομιλίες που έχουν στόχο τη μείωση των διασυνοριακών εντάσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ολυμπιακό σχήμα της χώρας θα περιλαμβάνει αθλητές, μαζορέτες, δημοσιογράφους και μια ομάδα επίδειξης taekwondo.

Bίντεο: Η μπάντα παίζει το " Η χώρα μου είναι η καλύτερη" . Το βίντεο αλιέυτηκε από το youtube από το κανάλι stimmekoreas

https://youtu.be/fL7-7shibkw

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ