Κόσμος

Εφαρμογή σε κινητό «πρόδωσε» τον Αφγανό δολοφόνο της 19χρονης Μαρίας

Ο Αφγανός Χουσείν Χαβάρι που δικάζεται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Μαρία Λαντενμπούργκερ, ο ίδιος που το 2013 είχε σπρώξει σε γκρεμό μια φοιτήτρια στην Κέρκυρα, ενδέχεται να κριθεί ένοχος με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών δεδομένων στο κινητό του τηλέφωνο.

Η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή για την παρακολούθηση της υγείας του χρήστη στα iphones κατέγραψε τον Χουσεΐν Χάβαρι, σε «έντονη δραστηριότητα» τη στιγμή ακριβώς της επίθεσης στη Μαρία Λάντεμπγκερ, 19 ετών, κόρη ανωτάτου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Χαβάρι έχει παραδεχθεί ότι είχε βιάσει και να σκοτώσει την φοιτήτρια ιατρικής, αλλά ισχυρίζεται ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα.

Οι εισαγγελείς όμως του Φράιμπουργκ έχουν αντίθεση άποψη για τη δολοφονία καθώς τα δεδομένα της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο κινητό του, τα οποία κατέγραφαν τον αριθμό και την κλίση των βημάτων του Χαβάρι δείχνουν ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, καθώς η ένδειξη έντονης δραστηριότητας συνοδευόμενη από την ένδειξη «αναρρίχηση» που κατέγραψε το κινητό, ταιριάζει με τη στιγμή που έσερνε το πτώμα για να το πετάξει στις όχθες ενός ποταμού και μετά αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει για να ανέβει ξανά, ανέφερε η αστυνομία σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...