Κόσμος

Ετοιμάζονται για σύγκρουση; Aμερικανός στρατηγός: Ενας πόλεμος με τη Β. Κορέα θα είναι βίαιος και αιματηρός

Αναλύοντας την δυσοίωνη προοπτική μιας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ο διοικητής των Αμερικανών πεζοναυτών, στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενός αιματηρού χερσαίου πολέμου.

“Θα πρόκειται για μία ταχύτατη, φυσικά βίαιη μάχη σ’ ένα πραγματικά σκληρό έδαφος και όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν ψυχικά γι’ αυτήν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός για την σφοδρότητα των χερσαίων πολεμικών συγκρούσεων στις οποίες θα εμπλακούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, δίνοντας επιχειρησιακή έμφαση στους πεζοναύτες.

Ο ίδιος, δεν σχολίασε άμεσα τους φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν σχετικά με το μέγεθος των “κουμπιών” εξαπόλυσης πυρηνικών όπλων.

Ωστόσο, τόνισε ότι ένας πόλεμος με την Βόρεια Κορέα θα είναι “ένα πολύ διαφορετικό είδος μάχης,” που δεν θα περιλαμβάνει μόνο “μερικά εναέρια όπλα που θα πετούν πάνω από το πεδίο της μάχης.”

Ο στρατηγός Νέλερ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν προβλέπει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. “Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί. Δεν θέλω να συμβεί,” τόνισε με έμφαση ο στρατηγός.

Από την άλλη μεριά, αποκάλυψε ότι μίλησε πρόσφατα στους Αμερικανούς πεζοναύτες στα πεδία των ασκήσεων, προειδοποιώντας τους ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πολεμήσουν. “Όταν εκπαιδεύονται, πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι πρέπει να είναι (έτοιμοι) φυσικά και ψυχικά, να έχουν υψηλό ηθικό και να είναι προετοιμασμένοι για μία σοβαρή μάχη. Μία τέτοια μάχη, θα τους δοκιμάσει περισσότερο από καθετί άλλο που έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους. Αυτά έπρεπε να τα πω για να τους προετοιμάσω και θα τα λέω για όσο παραμένω στην θέση μου. Επειδή, αυτή είναι η δουλειά μου,” διευκρίνισε ο Νέλερ.

Παράλληλα, προειδοποίησε τις ΗΠΑ αναφορικά με το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας που πρέπει να έχουν για τον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων, με δεδομένη την συγκέντρωση όπλων συμβατικού πυροβολικού που διαθέτει η Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, γνωστοποίησε ότι όλες οι στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν προετοιμάσει μία σειρά διαφορετικών σεναρίων. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η εξοικείωση των αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων, με το έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, τα αμερικανικά στρατεύματα εξακολουθούν να εκπαιδεύονται δίνοντας έμφαση στην διεξαγωγή νυχτερινών επιχειρήσεων, με στόχο τις μετακινήσεις των μονάδων χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην προστασία και διατήρηση των επικοινωνιών από πιθανές παρεμβολές, ώστε να διασφαλίζεται το στρατηγικό πλεονέκτημα του συντονισμού των στρατιωτικών μονάδων, ως προς την επίτευξη προδιαγεγραμμένων αντικειμενικών σκοπών στο πεδίο της μάχης.

Ο πρώην στρατηγιστής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον είχε αναφερθεί στο πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα το περασμένο καλοκαίρι, επικεντρώνοντας το σχόλιο στην ακτίνα δράσης του συμβατικού πυροβολικού που έχει αναπτύξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στοχεύοντας τη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα Σεούλ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, ποσοστό που προσεγγίζει το 50% του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας διαμορφώνεται από τις εξαγωγές που έχει η χώρα στην διεθνή αγορά.

Υπό την ουσιαστική αυτή οικονομική πραγματικότητα, το ενδεχόμενο μιας καταστροφής της Σεούλ από τα συμβατικά πυρά πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, μετατρέποντας μια περιφερειακή πολεμική σύγκρουση σ’ ένα διεθνές οικονομικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...