Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων τρεις 3 Έλληνες και οι 5 υπήκοοι Μολδαβίας ενώ εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ, 4 κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων. Από τις έρευνες, κατασχέθηκαν φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, 4 κασετίνες χρημάτων ΑΤΜ, 3 πιστόλια, περίστροφο κρότου, τρείς απομιμήσεις όπλων, απομίμηση χειροβομβίδας, διάφορα κοσμήματα, 5 αυτοκίνητα και 16.060 ευρώ.

Η σύλληψη των μελών της συμμορίας, έγινε το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, σε διάφορες περιοχές του Κέντρου Αθηνών. Απο τα 8 μέλη του κυκλώματος, οι τρείς είναι Έλληνες ηλικίας 25, 30 και 36 ετών και πέντε Μολδαβοί ηλικίας 20, 20, 20, 23 και 29 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς καθώς και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρήξεις, τις εκρηκτικές ύλες και του Νόμου περί όπλων.

Ο 23χρονος Μολδαβός ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης που είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού των ομάδων. Ο ίδιος βρισκόταν στο χώρο του ΑΤΜ που είχε επιλέξει να «χτυπήσει» η ομάδα, ενώ προηγουμένως είχε προβεί σε αυτοψία.

Επέλεγαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα σε πλατείες ή σε σημεία απομακρυσμένα χωρίς κλειστά συστήματα εικονοσκόπησης ( offsite ATM ), καθώς και ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα σε καταστήματα όπως Super Market, φούρνους κλπ.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρία 3 πιστόλια και περίστροφο κρότου,

τρία 3 όπλα απομιμήσεις,

απομίμηση χειροβομβίδας,

16.060 ευρώ,

αυτοσχέδιο εργαλείο διοχέτευσης αερίου στα ΑΤΜ,

διαρρηκτικά εργαλεία,

κοσμήματα και,

τέσσερα 4 αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ