Κυβέρνηση

Ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις στο πλευρό του Α. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με στελέχη ελληνοαμερικανικών κι αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη των συγκεκριμένων οργανώσεων στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της τρίτης ανά διετία κοινής περιοδείας τους σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Πρόκειται για στελέχη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΙ και ΑΗΕΡΑ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και να επιβεβαιωθεί το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που συνάντησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασαν τη στήριξή τους στις ελληνικές προσπάθειες και καλωσόρισαν τις ελληνικές ενέργειες στους τομείς της οικονομίας, του προσφυγικού, καθώς και της περιφερειακής σταθερότητας κι ασφάλειας.

Προσφέρθηκαν, μάλιστα, να συνδράμουν σε προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης