Ελληνοτουρκικά

Τουρκική τανάλια στη Δυτική Θράκη: Ανοίγουν παραρτήματα του ΑΚΡ - Kροάτες και μουσουλμάνοι έδειξαν τον δρόμο της σύγκρουσης

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νέες άσχημες εξελίξεις έρχονται , σύμφωνα με αγγλόφωνα πρακτορεία ειδήσεων στα Βαλκάνια, μετά την ανακοίνωση του ύπουλου σχεδίου του Ερντογάν να «χαλιναγωγήσει» πολιτικά όλες τις χώρες των Βαλκανίων , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος με το άνοιγμα παραρτημάτων του ΑΚΡ. Hδη υπάρχει σφοδρή αντίδραση του ΥΠΕΞ με τελεσίγραφο Κοτζιά σε Τουρκία. Φαίνεται πως προς το παρόν μόνο το όνομα "Μακεδονία" έχουμε συμφωνήσει να παραδόσουμε...

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει αντιπροσωπευτικά παραρτήματα σε  βαλκανικές πρωτεύουσες και αλλού(!!!!) με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και έχοντας πολιτικά κίνητρα σαφέστατα .

Θα πρέπει να αναμένουμε σίγουρα παράρτημα του ΑΚΡ και στην δυτική Θράκη, λίαν συντόμως με σκοπό τον έλεγχο και την επιρροή του ελληνικού κοινοβουλίου από μουσουλμάνους βουλευτές που θα θελήσουν να υπακούσουν στα ισλαμικά κελεύσματα του Σουλτάνου Ερντογάν.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, το AKP, το οποίο ίδρυσε ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σχέδια να ανοίξει εννέα αντιπροσωπευτικά «υποκαταστήματα» στο εξωτερικό, σε  ΗΠΑ, Βρετανία,  Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Βοσνία και στην ΠΓΔΜ, για αρχή .

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP Mehdi Eker δήλωσε ότι το κόμμα δεν περιορίζει πλέον το όραμά του μόνο στην Τουρκία.

«Το AKP δεν έχει ένα όραμα που βασίζεται αποκλειστικά στην εγχώρια πολιτική της Τουρκίας. Έχει ένα όραμα για όλο τον κόσμο, την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό », δήλωσε στον κρατικό οργανισμό Anadolu στις 29 Δεκεμβρίου, ο ίδιος όταν ανακοίνωσε το σχέδιο.

Τα νέα αυτά έχουν προσελκύσει την προσοχή της δύσης στα Βαλκάνια, όπου η Τουρκία αναπτύσσει σταθερά την επιρροή της.

Η Κροατία έδειξε τον Δρόμο ...

Την ίδια στιγμή κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα, η Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς ζήτησε  την υποστήριξη της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σχέδιο της χώρας της για την Βοσνία, με σκοπό να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της χώρας  και να δώσει την δυνατότητα τοποθέτησης Κροάτη εκπροσώπου και όχι Βόσνιου Κροάτη στην κεντρική κυβέρνηση της Βοσνίας.

Η Γκραμπάρ Κιτάροβιτς πρόεδρος της Κροατίας χρησιμοποίησε  όλη την επιρροή της στη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της Ερντογάν την Τρίτη,  για να αποσπάσει  την τεράστια επιρροή του στους μουσουλμάνους της  Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για τη στήριξη των εκλογικών μεταρρυθμίσεων που προτείνουν οι Κροάτες της Βοσνίας.

Μπορούμε όμως να σκεφτούμε όμως τι αντάλλαγμα θα ζήτησαν οι νέο-Οθωμανοί από τους Κροάτες  και που θα αφορά την λήψη  μεγάλου μεριδίου στην πολιτική επιρροή της Βοσνίας (μέσω πολιτικών τουρκικής επιρροής) και φυσικά παραγκωνίζοντας τους Σέρβους.

Η Grabar Kitarovic σχεδιάζει να οργανώσει τριμερή συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Κροατίας, της Τουρκίας και της Βοσνίας για να επιλύσει το ζήτημα βάζοντας τον Ερντογάν εγγυητή σε μια χώρα που σαφώς και δεν του πέφτει λόγος.

Ο Μάτε Γκράνιτς, υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας δεκαετίας του 1990 και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Γκραμπάρ Κιτάροβιτς είπε  ότι την  δεκαετία του 1990 ο πρόεδρος Franjo Tudjman είχε πολύ στενές σχέσεις με τον Τούρκο ομόλογό του εκείνη την εποχή, τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Άλλωστε μας το δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψη του ότι " διαθέτει" 4 βουλευτές ήδη στο ελληνικό κοινοβούλιο.  

Τελεσίγραφο Κοτζιά στην Άγκυρα: «Μην ασχοληθείτε ξανά με τη Θράκη» και καρφί για τα εσωτερικά της Τουρκίας

Ηχηρή απάντηση δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που αναφέρεται σε εσωτερικά ζητήματα της πατρίδας μας στη Θράκη. Η Ελλάδα διαμήνυσε αυστηρά στην Τουρκία ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας» και «έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες». Η ελληνική διπλωματία δεν παρέλειψε με νόημα να προτρέψει την Τουρκία «να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις».

Σε ό,τι αφορά τους ψευτομουφτήδες της Θράκης, τους οποίους η Άγκυρα αναφέρει στην ανακοίνωσή της ως «εκλεγμένους» εκπρόσωπους της «τουρκικής» μειονότητας, η Αθήνα δηλώνει ότι πρόκειται για πρόσωπα που διώκονται «για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας» και ότι οι ίδιοι είναι «υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις».

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κρίνεται από τους γνωρίζοντες ως πολλαπλών αναγνώσεων και εξαιρετικά συγκεκριμένων μηνυμάτων που οφείλουν οι παραλήπτες να τα κατανοήσουν απόλυτα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ιστορικό βήμα, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο για την Σαρία, το οποίο ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

»Είναι μια ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, αναβαθμίζοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας.

»Η ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες. Καλό θα ήταν η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις.

»Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος.

»Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σε ανάρτησή του στο Twitter αποκάλεσε ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε στην ψήφιση από τη Βουλή της προαιρετικότητας της σαρία στη Θράκη, όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του. «Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την τουρκική μειονότητα» έγραψε ο ίδιος, αναρτώντας και σχετικό δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας που επίσης αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική.

Η επίμαχη ανάρτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Πρόσφατα, με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε την προαιρετικότητα της προσφυγής στον Μουφτή όσων Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής πίστης έχουν αποφασίσει να τελέσουν θρησκευτικό γάμο. Πλέον όλα τα ζητήματα του κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου θα είναι αρμοδιότητα των αστικών δικαστηρίων, εκτός αν και οι δύο διάδικοι δηλώσουν εγγράφως, με την παρουσία δικηγόρων, ότι επιθυμούν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του Μουφτή.

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε το Βίντεο με τις εξελίξεις

https://www.youtube.com/watch?v=Mg7xKUBWze8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ