Κόσμος

Παρέδωσαν MANPADS στους Κούρδους οι ΗΠΑ - Σφυροκοπούν Κουρδοαμερικανικές δυνάμεις οι Τούρκοι - "Ή αφαιρείτε την αμερικανική σημαία ή σας την παραδίδω"


Του Βασίλη Καπούλα

"Ή αφαιρείτε την αμερικανική σημαία από τις δυνάμεις των Κούρδων ή θα σας παραδώσω εγώ την σημαία σας" είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος προς τις ΗΠΑ .Από στιγμή σε στιγμή η Αγκυρα ξεκινά την χερσαία επιχείρηση κατά των Κούρδων με πρώτο στόχο την Αφρίν και έπειτα την Ιεράπολη (Μάμπιτζ). Ηδη οι Τούρκοι από χτες άνοιξαν πυρ κατά κουρδικών θέσεων ενώ τουρκικά UAV επιτηρούν την περιοχή και συλλέγουν πληροφορίες. Οι Τούρκοι έπληξαν αρκετούς στόχους στην Αφρίν. Τουρκικό πυροβολικό από τις περιοχές της Νότιας Τουρκίας Reyhanlı και Kırıkhan καθώς και από το Ινλίμπ έπληξαν 36 φορές τις περιοχές στο Αφρίν Bosoufane, Cindirese, Deir Bellout και Rajo.

Οι Τούρκοι στηρίζονται στην αντιαεροπορική ομπρέλα των MIM-23 Hawk  που ανέπτυξαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και στο προάστιο του Χαλεπίου.

Αν η Ρωσία αφήσει την Τουρκία να ξεκινήσει την επιχείρηση τότε είναι βέβαιο πως ο Ερντογάν  παίρνει μαζί του την Τουρκία στον θάνατο. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη παραδόσει φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS Stinger στους Κούρδους μαζί με αντιαρματικά. Ταυτόχρονα η Αγκυρα έδωσε όπλα σε όλους τους φιλοτουρκικούς σχηματισμούς και φράξιες των ισλαμιστών. Μιλάμε πλέον για σύγκρουση μέχρις εσχάτων.

Βίντεο - Κινητοποίηση του τουρκικού Στρατού
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/952644769154568192?ref_src=twsrc%5Etfw

Τουρκικές πηγές ανέφεραν πως η σύγκρουση είναι μονόδρομος. "Ή χτυπάμε τώρα ή χανόμαστε" είπαν χαρακτηριστικά.

Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως εργάζονται από κοινού με τις κουρδικές δυνάμεις SDF για την δημιουργία συνοριακής δύναμης που θα ελέγχει τα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ. Η δύναμη αυτή που την ονόμασαν "BSF" θα δέχεται απευθείας διαταγές από τους Κούρδους SDF και θα έχει στη διάθεση της 30.000 άντρες.

Οι άντρες αυτοί θα αναπτυχθούν στις περιοχές στα σύνορα με Ιράκ, στον Ευφράτη και στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η άμεση ένοπλη αντιπαράθεση των δυνάμεων στην περιοχή είναι πλέον αναπόφευκτη. 

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ σήμανε γενικό συναγερμό: Είναι κίνηση δημιουργίας ημι-ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους στην Αντολική Συρία!

Ηδη οι Τούρκοι όπως είπαμε και μπορείτε να δείτε στο βίντεο άνοιξαν πυρ πλήττωντας θέσεις των Κούρδων SDF στην περιοχή της Afrin.

Δείτε εδώ Βίντεο
https://twitter.com/op_shield/status/952535326815289344?ref_src=twsrc%5Etfw

http://https://www.youtube.com/watch?v=wwC4fvV801UΟι Τούρκοι αναφέρουν πως πάνω από 400 στρατιώτες του YPG έχουν εκπαιδευτεί από την CIA για να επανδρώσουν επιτελικές θέσεις στον Στρατό που αυτοί ονομάζουν "Ο Βόρειος Στρατός".

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές βομβαρδίζοντας τον δρόμο Afrin-Jinderes και την γέφυρα Kawkab ενώ και στο Βόρειο Χαλέπι ξέσπασαν συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων.

ΜIM-23 Hawk των Τούρκων

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=w1jz4bDnIUMΔηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν

Οργισμένη απάντηση έδωσε ο Ερντογάν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κουρδικού στρατού αποτελούμενου από 30.000 άνδρες.

«Μια χώρα που αποκαλούμε σύμμαχο επιμένει να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό στα σύνορά μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Τι άλλο μπορεί να στοχεύει αυτός ο τρομοκρατικός στρατός εκτός από την Τουρκία;»

«Αποστολή μας είναι να τον στραγγαλίσουμε ήδη εν τη γενέσει του.»

«Αυτό έχουμε να πούμε στους συμμάχους μας: μην παρεμβάλλεστε ανάμεσα σε εμάς και τρομοκρατικές οργανώσεις, διαφορετικά δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για ανεπιθύμητες συνέπειες», είπε ο Ερντογάν.

«Είτε αφαιρείτε τη σημαία σας από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις είτε θα αναγκαστούμε να σας παραδώσουμε εμείς τις σημαίες αυτές (πως θα το καταφέρει αυτό ο Σουλτάνος; υπονοεί σε φέρετρα...) 

Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης κατά μήκος των συνόρων μας, πόσω μάλλον 30.000 από αυτούς».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για μια επιχείρηση εναντίον της υπό κουρδικό έλεγχο περιοχής Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και στην πόλη Μάνμπιτζ.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο μέσω αξιωματικού που τηρεί ανωνυμία αναφέρει ότι «οι λεπτομέρειες της επιχείρησης κατά της Afrin είναι σαφείς!» και απλά αναμένουν την εντολή από την Άγκυρα .

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν
https://twitter.com/TRTWorldNow/status/952903539004555264?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/trtworld/status/951861348257820674?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Κούρδοι περιμένουν τον τουρκικό Στρατό με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Την ίδια στιγμή στα σύνορα με την Συρία συγκεντρώνονται εκατοντάδες αρματοφορείς που μεταφέρουν τουρκικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα τα οποία χθες κιόλας έφθασαν στις συνοριακές μονάδες.

Στην Afrin υπάρχουν 4 ζώνες ασφαλείας και επιτήρησης που εγκαθιδρύθηκαν σε στρατηγικά σημεία .

Όλες οι τουρκικές δυνάμεις στις βάσεις κοντά στα σύνορα με την Συρία προς την περιοχή του Ευφράτη είναι πανέτοιμες για «προέλαση», αφού έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους .

Ενώ οι Κούρδοι και η μετριοπαθής αντιπολίτευση ευρίσκονται στις περιοχές Καλκάν, Azez, Mare και El Bab,  οι κάνες των τουρκικών αρμάτων σημαδεύουν την Afrin.

Οι πληροφορίες των τουρκικών δυνάμεων αναφέρουν ότι οι Κούρδοι του YPG και Σύροι αντάρτες του SDG, βρίσκονται κυρίως στα ανατολικά της Αφρίν κοντά στο βουνό Kilis Bursa’ya, όπου έχουν ανοιχθεί σήραγγες.

Εκεί οι Κούρδοι μέσω των σηράγγων διασχίζουν διαδρομές, και σπήλαια γεμάτα με αποθήκες πυρομαχικών αλλά και προσωπικό . Κοντά στην ίδια περιοχή ευρίσκονται και τα αμερικανικά στρατεύματα , τα οποία διαθέτουν στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών υποβάλλοντας τους σε εκτενή πολεμική προετοιμασία.

Δείτε εικόνες. Που βομβάρδισαν οι Τούρκοι, οι Hawk και η μεταφορά τουρκικών δυνάμεων

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...