Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πάμε για σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας; - Ρ. Τ. Ερντογάν: «Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης κατά της Afrin είναι σαφείς!» - Δείτε εικόνες και βίντεο

Οδεύουμε σε λίγες ώρες, ημέρες σε μια αμερικανο-τουρκική αντιπαράθεση με κύριο θέμα την πόλη Αφρίν στην Συρία;

Όλα  είναι πλέον  πιθανά  εφόσον ο Ερντογάν παραφρόνησε και τα " παίζει όλα για όλα". 

Οργισμένη απάντηση έδωσε ο Ερντογάν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κουρδικού στρατού αποτελούμενου από 30.000 άνδρες των SDF ώστε αυτές να επιτηρούν τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας και Συρίας - Ιράκ, μεγάλο μέρος των οποίων ελέγχουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε «θα πνίξουμε μια τέτοια δύναμη».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες με το δάκτυλο στην σκανδάλη  μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, για να εισβάλουν στην πόλη Afrin . Το τουρκικό γενικό επιτελείο μέσω αξιωματικού που τηρεί ανωνυμία αναφέρει ότι «οι λεπτομέρειες της επιχείρησης κατά της Afrin είναι σαφείς!» και απλά αναμένουν την εντολή από το Σαράι στην Άγκυρα .

Την ίδια στιγμή στα σύνορα με την Συρία συγκεντρώνονται εκατοντάδες αρματοφορείς που μεταφέρουν τουρκικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα τα οποία χθες κιόλας έφθασαν στις συνοριακές μονάδες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σήμερα   Δευτέρα, "στιγμάτισε" το αμερικανικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός " άλλου" διαφορετικού  στρατού υπό την οργάνωση YPG, προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε το σχέδιο των ΗΠΑ το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην Τουρκία.

"Το μονομερές αμερικανικό σχέδιο μοιάζει με τελεσίγραφο, που αποσκοπεί στη δημιουργία στρατού στη Συρία, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας και Κούρδων", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η κίνηση των ΗΠΑ "δεν μπορεί να χρησιμεύσει για να ηρεμήσει την κατάσταση" στην περιοχή Afrin της Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αναμένει από την Ουάσινγκτον να εξηγήσει την κίνηση της.

https://youtu.be/M4Vj0z0iT3s

Όλα δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι για μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ενώ Άγκυρα και Μόσχα συμπλέουν μαζί καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν και δημιουργήσουν μια δύναμη 30.000 ανδρών .

Ο Πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε για το θέμα, «νομίζετε ότι θα  μπορείτε να δείτε  επιδρομείς σε μια εβδομάδα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν  τα πράγματα » και φέρεται να έδωσε το σήμα για στρατιωτικές  επιχειρήσεις κατά της Afrin .

Στην Afrin υπάρχουν 4  ζώνες ασφαλείας και επιτήρησης που εγκαθιδρύθηκαν σε στρατηγικά σημεία .

Όλες οι τουρκικές δυνάμεις στις βάσεις κοντά στα σύνορα με την Συρία προς την περιοχή του Ευφράτη είναι πανέτοιμες για «προέλαση»,  αφού έχουν ολοκληρώσει  τις προετοιμασίες τους .

Ενώ οι Κούρδοι και η μετριοπαθής αντιπολίτευση ευρίσκονται στις περιοχές  Καλκάν,  Azez, Mare και El Bab, ενώ οι κάνες των τουρκικών αρμάτων σημαδεύουν την Afrin.

Οι πληροφορίες των τουρκικών δυνάμεων αναφέρουν ότι οι Κούρδοι του YPG και Σύροι αντάρτες του SDG, βρίσκονται κυρίως στα ανατολικά της  Αφρίν  κοντά στο βουνό Kilis Bursa'ya, όπου έχουν ανοιχθεί σήραγγες.

Εκεί οι Κούρδοι μέσω των σηράγγων  διασχίζουν  διαδρομές, και σπήλαια γεμάτα με αποθήκες πυρομαχικών αλλά και προσωπικό . Κοντά στην ίδια περιοχή ευρίσκονται και τα αμερικανικά στρατεύματα , τα οποία διαθέτουν  στρατόπεδα εκπαίδευσης ανταρτών υποβάλλοντας τους σε εκτενή πολεμική προετοιμασία.

Την ίδιας στιγμή το Βατικανό κάνει λόγο για παγκόσμιες εξελίξεις.   «Φοβάμαι πραγματικά τον κίνδυνο πολέμου, είμαστε σε οριακή κατάσταση», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση που τον μεταφέρει στη Χιλή. «Η όλη κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Πρέπει, λοιπόν, να καταστρέψουμε τα όπλα, να δραστηριοποιηθούμε για τον πυρηνικό αφοπλισμό», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Η είδηση αυτή έχει κατακλύσει τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία υπογραμμίζουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν χάνει καμία ευκαιρία για να τονίσει ότι η ειρήνη είναι το υπέρτατο αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε θυσία.

Συρία, Βαλκάνια, Ουκρανία, Β.Κορέα , θάλασσα της Νότιας Κίνας, Αρκτική αποτελούν τα «καυτά» πεδία αντιπαράθεσης Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ με το θέμα  να είναι που ακριβώς θα "σκάσει¨ ο πόλεμος που λένε όλοι ότι αναμένουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ