Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η ισλαμική οργάνωση Ahrar al-Alawite κτύπησε συστοιχία πυραύλων S-400 στην βάση Khmeimim;


Το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου, η ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ φέρεται να βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο «εχθρικών δυνάμεων» που υποκινούνται από τις ΗΠΑ .

Η βάση δέχτηκε επίθεση από διάφορα εξοπλισμένα με πυραύλους drones ενώ οι  πύραυλοι  χτύπησαν την ρωσική βάση . Όλα αυτά όμως  διερευνώνται ακόμη.  

Οι πηγές της Συρίας αναφέρουν ότι στην βάση επιτέθηκαν  δύο drones και υπάρχουν μεταξύ του προσωπικού της βάσης δύο  θύματα.

Εν τω μεταξύ, στο facebook, η οργάνωση που ονομάζεται Free Alava Army ξανά έγινε ενεργή. Η ίδια έδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Λέμε σε όλους τους λαούς της αίρεσης μας, ειδικά στις οικογένειες των Χαϊδαριανών και Μακουσίιν, ότι όσοι  θέλουν να προστατεύσουν τους Ρώσους, θα καταστραφούν . Οι Ρώσοι δεν μπορούν να μείνουν εδώ περισσότερο από έξι μήνες διότι  θα φύγουν  και αυτό είναι εγγυημένο.

Αυτό είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Σήμερα, η βάση Khmeimim  χτυπήθηκε σκληρά. Οι Ρώσοι ήταν σε θέση να καταρρίψουν μόνο δύο αεροσκάφη και πέντε πυραύλους. Οι υπόλοιποι πυραύλοι βρήκαν τους στόχους τους. Τα καταστραμμένα αεροσκάφη και το σύστημα S-400.

Και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τα αεροσκάφη και τους πυραύλους είναι εκείνες οι χώρες που αποφάσισαν να ταπεινώσουν τους Ρώσους στη Συρία. Οι Ρώσοι είναι αδύναμοι και δεν μπορούν να κρατήσουν αυτό το μέρος.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι οδυνηρές για τους Ρώσους  ειδικά επειδή πλησιάζει η εκλογή του Πούτιν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ρωσική πλευρά είναι πυρ και μανία με τους Αμερικανούς , οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εξοπλίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες κατά των ρωσικών δυνάμεων που έχουν μείνει στην Συρία.

Η εσπευσμένη απόφαση του Ρώσου προέδρου για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων είχε να κάνει με πληροφορίες περί δεύτερου Αφγανιστάν στην Συρία από τις ΗΠΑ. 

Στην Συρία στην ουσία έχουμε το εξής σενάριο " έφυγαν οι Τζιχαντιστές και ήρθαν χιλιάδες Αμερικανοί , Βρετανοί ,Γερμανοί και Ισραηλινοί για λάβουν το μερίδιο τους από την πολύπαθη χώρα ενώ απέναντι τους βρίσκονται χιλιάδες στην κυριολεξία πάνοπλοι επίλεκτοι φανατισμένοι Ιρανοί φρουροί και η Ρωσική αεροπορία".

Ανώτατος αξιωματικός  των ΗΠΑ ανέφερε σε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα ότι περίπου 4.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στη Συρία, προκαλώντας κύματα ανησυχίας για το τι ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα στο συριακό έδαφος και σίγουρα δεν «μοιάζει» με ειρήνη και επαναφορά μιας στοιχειώδους κανονικότητας , αλλά πρόκειται για τα προεόρτια ενός νέου μεγάλου πολέμου.

Την ίδια στιγμή ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε στο πρωτοχρονιάτικο ευχητήριο μήνυμά του στον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ, πως η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Συρίας να υπερασπισθεί την κυριαρχία της, σύμφωνα με το  Κρεμλίνο.

Ποιος θα επιβιώσει από πού έρχεται στην περιοχή ; Η όλη υπόθεση «μυρίζει» μεγάλη εμπλοκή και πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία .

Δείτε τα βίντεο
https://twitter.com/soul4321s/status/949723604735930371?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/motabhe/status/949722570793869312?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ