Ένοπλες Συρράξεις

Μεγάλη καταστροφή για την ρωσική Αεροπορία στην βάση Hmeymim της Συρίας - Αμερικανοί και Ισραηλινοί κατέστρεψαν Su-24 και Su-35S


Όπως έκανε γνωστό η ρωσική ιστοσελίδα Kommersant, στις 31 Δεκεμβρίου, στην αεροπορική βάση Khmeimim, ένοπλοι τζιχαντιστές, έριξαν δεκάδες πυρά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τέσσερα βομβαρδιστικά Su-24 και δύο Su-35S. 

Αμερικανοί και Ισραηλινοί έδωσαν τις συντεταγμένες στους ισλαμιστές, καθώς δεν είναι εφικτό να χτυπήσουν με τόση ευκολία αυτούς τους στόχους. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο, το οποίο θέλει να εγκλωβίσει την Ρωσία στη Συρία, καθώς Τελ-Αβίβ και Ουάσινγκτον θέλουν να ασχοληθούν με την Τεχεράνη.

Το περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί ίσως ένα από τα σοβαρότερα που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη Συρία, ενώ σαν αποτέλεσμα είχαμε και δέκα τραυματίες.

 

Παράλληλα μια αποθήκη πυρομαχικών ανατινάχθηκε από τις βολές.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πλην της πτώσης ελικοπτέρου με το θάνατο δύο πιλότων, την ιδία ήμερα η οποία αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές