Κόσμος

Δραμάτικα τα Θεοφάνεια στην Ζάμπια! Ανα 5 στην Εκκλησία εξαιτίας της χολέρας-Έκκληση για βοήθεια και φάρμακα

Μια ασυνήθιστη όσο και δραματική κατάσταση στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ζάμπια έλαβε χώρα ανήμερα των Θεοφανείων στις εκκλησίες της Ζάμπια.

Εξαιτίας των δραματικών διαστάσεων που έχει προσλάβει η επιδημία χολέρας στην πρωτεύουσα Λουσάκα της χώρας και, των πολύ αυστηρών μέτρων που αφορούν στις συναθροίσεις (Ιερούς Ναούς, Τόπους Λατρείας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς κλειστούς χώρους) που εξήγγειλε η Κυβέρνηση της χώρας διά του υπουργού υγείας κ.Chitalu Chilufya, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς, με την παρουσία αυστηρώς έως πέντε ατόμων, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια ασυνήθιστη εικόνα στους γεμάτους αυτή την μεγάλη ημέρα Ναούς.

Τον αγιασμό έλαβαν οι πιστοί, προσερχόμενοι ανά δυό ή τρεις στους Ιερούς Ναούς, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας, μπροστά στην παρούσα σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, απευθύνει παράκληση προς όσους έχουν δυνατότητα, να αποστείλουν ιατρικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της χολέρας, που μαστίζει για ακόμη μια φορά τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Λουσάκα, κυρίως τα μικρά παιδια.

Τα φάρμακα θα διατεθούν, μέσω των αρμόδιων Οργανισμών από την Ορθόδοξη Εκκλησία, για την θεραπεία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο:

Γενικό Προξενείο της Ζάμπιας στην Αθήνα:

Γεν. Πρόξ. κα.Ρόουζ Τσίζι, κιν. 0030-6994425007 & 210-7756118

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...