Κοινωνία

Δολοφονία στην Πεντέλη: Απίστευτες προκλήσεις από τον 23χρονο κατηγορούμενο – Αρνείται τα πάντα

Ένταση προκλήθηκε στην δίκη του 23χρονου Ιωσήφ Ριτζάκη που κατηγορείται για την δολοφονία του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα στην Πεντέλη τον Μάιο του 2016. Ο 23χρονος αφού αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, επιτέθηκε φραστικά και στην οικογένεια του δολοφονημένου.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα εκτέλεσε με 14 σφαίρες τον πατέρα του 23χρονου, 14 μήνες μετά την δολοφονία του γιου του στην Πεντέλη.

Η δίκη από την πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Δικαστηρίου διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα λόγω λόγω της «βεντέτας» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

«Τον γνώρισα από παρέα που διακινούσε χασίς»

“Γνώρισα το θύμα μέσα από μια κοινή παρέα το 2013 με προμήθευε χασίς.Όταν τον γνώρισα είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα. Είχε περάσει σε μια σχολή, δεν ήθελε όμως να πάει. Είχε γλυκαθεί από την αίγλη που σου δίνει να είσαι νταλαβεριτζής και το εύκολο χρήμα”, ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Λίγο αργότερα περιέγραψε τη σχέση του με το 20χρονο θύμα λέγοντας πως “επειδή ήμουν μεγαλύτερος και όπως δήλωσε και ο φονιάς του πατέρα μου ήμουν πάντα απο πίσω του”. Μάλιστα, επεσήμανε ότι πολλοί από τους μάρτυρες δε είπαν την αλήθεια για το θύμα: “Τι ήμουν εγώ για το Θοδωρή; Μακάρι να ήταν εδώ να μπορέσει να καταθέσει για να σταματήσουν διάφοροι να λένε κάποια πράγματα”.

«Δεν τον σκότωσα εγώ»

Για την επίμαχη ημέρα της Κυριακής, όπου συναντήθηκαν για τελευταία φορά, υποστήριξε: “Την Κυριακή ήταν στην πλατεία κοντά στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Μου έλεγε για διάφορες τιμές για χασίς και ποιότητες. Αυτή συζήτηση έγινε στο αμάξι. Μου ζήτησε να τον πάω στην Πεντέλη, γενικά ήταν τρομαγμένος.

Πηγαίνοντας μίλησε με κάποιον από το πακιστανικό τηλέφωνο που είχε. Στην διαδρομή μου είπε να του αφήσω την καραμπίνα μου, μια λυμένη σε δύο κομμάτια. Εγώ ακόμα και σήμερα δεν ξέρω που είναι η καραμπίνα μου. Του είπα ότι αν χρειαστεί κάτι είμαι εγώ εδώ και δεν χρειάζεται να το πάρει. Αλλά επέμεινε και μου είπε θα σε καλέσω εγώ μετά.

Γνώριζα ότι ήξερε από όπλα, μια φορά μάλιστα μου είχε δείξει ένα όπλο του πατέρα του από το σπίτι του”, περιέγραψε ο Ιωσήφ Ριτζάκης προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών του θύματος που φώναζαν “ψεύτη, απατεώνα, αλήτη”.

Αν και δεν τον πήρε τηλέφωνο, ο κατηγορούμενος δεν ανησύχησε, αλλά αγωνιούσε εξαιτίας του όπολου που δεν είχε γυρίσει στα χέρια του. “Αν ήθελα να κάνω κάτι παράνομο δεν θα πήγαινα ποτέ με το αμάξι της μητέρας μου και με το όπλο το δικό μου, δε μπορεί να προκύψει ότι οτι έκανα εγώ”, είπε.

Προκλήσεις εναντίον της οικογένειας
Ο 23χρονος αναφερόμενος στη δολοφονία του πατέρα του, ξέσπασε στο δικαστήριο: “Από την μέρα που εκτέλεσαν τον πατέρα μου άλλαξαν τα πράγματα. Έκανα πάντα ένα μεγάλο λάθος στη ζωή μου, έμπαινα μπροστά για όλους και το πλήρωσα με τη ζωή του πατέρα μου. Ήρθα εδώ να δω την οικογένεια που φρόντιζα το παιδί της, να σκοτώσει πισώπλατα και άνανδρα τον ίδιο μου τον πατέρα. Εγώ τα έχω 100 κιλά , και όχι μισό γραμμάριο, όπως τα έχουν οι Γαλαζούλες και εξαιρώ το Θοδωρή που ξέφυγε από αυτή την σκατοοικογένεια.” ανέφερε και γύρισε να κοιτάξει τη μητέρα του θύματος, η οποία του φώναξε “Άι στο διάολο”. Και σήμερα η μητέρα του θύματος φορούσε μπλούζα με τη φωτογραφία του γιού της, η οποία έγραφε “Ο Θοδωρής είναι εδώ!”.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Φεβρουαρίου με την πρόταση του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...