Πολιτική

Διεθνής σάλος για το “δαιμονικό” άγαλμα-Απάντηση Χρυσής Αυγής στον Δήμαρχο και νέα “σατανικά” καλέσματα ανήμερα τα Φώτα

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με το μνημείο που προκαλεί την οργή των Χριστιανών στο Παλαιό Φάληρο.

“Αβλαβής τέχνη ή σατανική φιγούρα; Το ελληνικό άγαλμα προκαλεί αγανάκτηση στους χριστιανούς” τιτλοφορείται ρεπορτάζ της δημοφιλούς ιστοσελίδας Christian Today και στο οποίο γίνεται λόγος για “Ένα αμφιλεγόμενο νέο γλυπτό ενός γυμνού, κόκκινου, αρσενικού όντος με φτερά στην Ελλάδα που προκάλεσε διαμαρτυρίες από χριστιανούς που ισχυρίζονται ότι είναι σατανικός και μάλιστα φορέας μαύρης μαγείας”.

Και το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως το άγαλμα «Φυλάξ» του Κώστα Γεωργίου υπήρξε στόχος διαμαρτυριών και διαδηλωτές το βανδάλισαν.

Γίνεται δε και λόγος για τον ιερέα Πατάπιο Αργυρό που έγραψε σε ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο: «Το γλυπτό είναι ένας δαίμονας και ένας στρατιώτης του Σατανά που, αντί να τιμάται, πρέπει να περιφρονείται ως βλάσφημο στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται για προσβολή της Ορθοδοξίας και της χριστιανικής πίστης»

Από το άρθρο του Christian Today δεν θα μπορούσε να λείπει και η πομπή περίπου 100 ενορίτων για να διαμαρτυρηθούν, ψεκάζοντάς το με αγιασμό “σε ένα τελετουργικό εξορκισμού” όπως λέει ο αρθρογράφος.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμη πως το άγαλμα είναι δωρεά από μια ναυτιλιακή οικογένεια, την οικογένεια Μαρτίνου, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του καλλιτέχνη που το δημιούργησε, Κωστή Γεωργίου, ο οποίος δηλώνει ικανοποιημένος που το έργο του δημιούργησε διαμάχες, υποστηρίζοντας ότι η τέχνη δεν πρέπει να αφήνει τους ανθρώπους αδιάφορους. Το Christian Today επικαλείται συγκεκριμένα δηλώσεις του στο Skai TV: «Ποιος λέει ότι το χρώμα του Σατανά είναι κόκκινο; Υπάρχουν άγγελοι με κόκκινα φτερά και κόκκινα μαλλιά.Υποτίθεται ότι οι αντίπαλοι είναι Χριστιανοί, αλλά η ψυχή τους είναι αντιχριστιανική»

Απάντηση Χρυσής Αυγής στον Δήμαρχο

Στο μεταξύ την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, επειδή οι κάτοικοι της πόλης έχουν ξεσηκωθεί λόγω της ανέγερσης αντίχριστου τερατουργήματος, το οποίο κάποιοι ονομάζουν... τέχνη και κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ως υποκινητή του θέματος.

Άμεσα ήρθε και η απάντηση του κόμματος στον Δήμαρχο και αναφέρει: “Το θέμα πρώτη το ανέδειξε η Χρυσή Αυγή σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο η δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο» ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του αγάλματος, έθεσε πρώτη το ζήτημα σε υψηλούς τόνους ρωτώντας τον Δήμαρχος αν είναι ο Αρχιερέας του Σατανά.

Στην βουλή το θέμα ήρθε με ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ρωτώντας τον για καίρια ζητήματα, όπως η παράβαση καθήκοντος στην οποία προέβη ο Δήμαρχος, τοποθετώντας αυτό το άγαλμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και των αρμοδίων αυτοδιοικητικών επιτροπών.

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου σε συνέντευξή του στο... φιλόξενο αριστερό ραδιόφωνο 24/7 δήλωσε σχετικά: "Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία".

Στην συνέχεια τόνισε ότι η κατηγορία και ο ξεσηκωμός ότι είναι σατανιστικό το άγαλμα ξεκίνησε, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος έκανε ερώτηση στη Βουλή.

Να γνωρίζει ο δήμαρχος πως η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα μπροστάρης στην υπεράσπιση της Ορθοδοξίας και των Παραδόσεών μας και δίνει απροσκύνητη την μάχη ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων”.

Και νέα... σατανικά καλέσματα

Χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε το σάλο που εξελίσσεται στο διαδίκτυο με διάφορες εκδηλώσεις μέσω facebook που διοργανώνονται προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές λοιπόν πολλαπλασιάονται και μια εξ αυτών προγραμματίζεται και ανήμερα την μεγάλης εορτής των Θεοφανείων.

Δείτε σχετικά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές