Πολιτική

Δήλωση που θα συζητηθεί - Γ. Κύρτσος: «Μπορεί να υποχρεωθούμε να δεχτούμε ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"»

Την πεποίθηση ότι τελικά η Ελλάδα μπορεί να υποχρεωθεί και επιλέξει χαρακτηρισμό με τον όρο «Μακεδονία» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Προφανώς δεν θέλω τον όρο Μακεδονία, όμως μπορεί να υποχρεωθούμε να το δεχθούμε. Βλέπουμε, στο εξωτερικό τους λένε Μακεδόνες. Θα πρέπει να κάνουμε συζήτηση για τους αλυτρωτισμούς, για την εθνότητά τους. Αν γίνουν σε όλα αυτά, θα είμαστε σε κρίσιμο σημείο».

Πρόσθεσε, επίσης ότι: «Ο κόσμος δεν ξέρει τα μυστικά της διπλωματίας, αλλά καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση έχει περάσει σε περίοδο προσφορών χωρίς να λύνει το πρόβλημα. Αυτοί βιάζονται να σωθούν, δεν θα αφήσουμε το διαπραγματευτικό μας ατού. Η κυβέρνηση βιάζεται να εξυπηρετήσει αυτούς που βιάζονται».

Ο κ. Κύρτσος σχολίασε και το περιστατικό με τον Δ. Παπαδημούλη και τον χαρακτηρισμό ''πολιτικός χαφιεδισμός'': «Είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί. Του χρωστάμε, αν είμαστε στο ευρώ το χρωστάμε και τον κ. Παπαδημούλη. Έκανε όμως ένα πολιτικό λάθος, έχει την πολιτική ευθύνη για τον στιγματισμό της κ. Καϊλή για την εύνοια των ευρωσοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο». Προσπάθησε να μειώσει την κ. Καϊλή. Όσοι μιλάνε για πολιτικό χαφιεδισμό, αυτό τους χαρακτηρίζει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...