Πολιτική

Γ. Μιχελογιαννάκης: Θα προτιμούσα ονόματα όπως Αλβανοσλαβομακεδονία ή Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία

Την προτίμησή του σε ονόματα όπως Αλβανοσλαβομακεδονία που δείχνει προσδιορισμό εθνότητας ή Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία εξέφρασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Κρήτη».

Ειδικότερα, ο κ. Μιχελογιαννάκης, ερωτώμενος για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη για το Σκοπιανό σημείωσε ότι «το 2008 αποφασίζεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ μπήκε και η πρόταση στο τραπέζι για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό. Προσωπικά προτιμώ να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, θα προτιμούσα ονόματα όπως Αλβανοσλαβομακεδονία που δείχνει προσδιορισμό εθνότητας ή Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων».

«Στους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Παιονία, στη συνέχεια ονομάστηκε Βαρντάρσκα , επί Τίτο μετονομάστηκε  σε Μακεδονία, ενώ με την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας το 1992 αποφασίστηκε από την Ελλάδα ότι δεν θα αποδεχόταν όνομα με την χρήση του όρου Μακεδονία, το 1995 αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα ψήφιζε στη Βουλή απάντησε ότι «όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και ότι πρέπει να παλέψουμε ώστε να εξαλειφθούν τα αλυτρωτικά στοιχεία από την πλευρά των Σκοπίων αφού κίνδυνος δεν ελλοχεύει μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...