Κόσμος

Γκαζώνει για τις εκλογές ο Βλαδίμηρος!

Eτοιμάζεται για την προεκλογική του εκστρατεία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με απόλυτο στόχο την επανεκλογή του. Από πού προέρχεται το ποσό.

Ποσό λίγο μεγαλύτερο των 400 εκατομμυρίων ρουβλίων (περιπου 6 εκ.ευρώ) έχει ο ειδικός λογαριασμός του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ποσό που θα χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών. Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου του 2018. Οι πληροφορίες προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Το… πόθεν έσχες των 400 εκατομμυρίων του Πούτιν

Το ποσό αυτό προέρχεται από καταθέσεις που έκαναν στον ειδικό λογαριασμό του Ρώσου προέδρου μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων. Αλλά και το κόμμα «Ενιαία Ρωσία». Το κόμμα αυτό κατέθεσε 28 εκατομμύρια ρούβλια. Το ποσό των 400 εκατομμυρίων ρουβλίων θεωρείται το οριακό ποσό το οποίο απαιτείται και το οποίο μπορεί να διατεθεί για την προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους του υποψήφιου για την προεδρία.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται ο εθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι. Στον ειδικό του λογαριασμό έχει κατατεθεί το ποσό των περίπου 200 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν ο ηγέτης του Κόμματος Ανόδου Μπορίς Τιτόφ με 20,7 εκ. ρούβλια. Στην τέταρτη θέση η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ με 19,44 εκατομμύρια. Η Ξένια Σαμπτσάκ προτάθηκε από την «Πρωτοβουλία Πολιτών».

Συνολικά στους ειδικούς λογαριασμούς των 13 υποψηφίων για την προεδρία, υπάρχουν λίγα περισσότερα από 656 εκατομμύρια ρούβλια. Το μικρότερο ποσό, που υπερβαίνει κατά τι τα 1000 ρούβλια έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...