Κυβέρνηση

Γαβρόγλου: Κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία - Προχωράμε σε ένα βήμα ισονομίας και δημοκρατίας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία είπε ότι στοχεύει στην υπεράσπιση του νομικού αστικού πολιτισμού.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για «βαθιά μεταρρυθμιστική τομή». «Προχωράμε σε ένα βήμα ισονομίας και δημοκρατίας, αλλά και σε ένα πλαίσιο με πλήρη σεβασμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας», δήλωσε.

«Οι νέες διατάξεις καθιστούν ουσιαστικά προαιρετική την αποκλειστική, μέχρι τώρα, δικαιοδοσία του μουφτή στις υποθέσεις των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που άπτονται του οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου», ανέφερε ο υπουργός.

«Έχει τεράστια σημασία όταν συζητάμε ζητήματα μειονοτήτων να το συζητάμε ψύχραιμα και να μην τα χρησιμοποιούμε για μικροπολιτικούς σκοπούς» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι η σημερινή ρύθμιση έρχεται σε μια στιγμή που και στην Ευρώπη είναι επίκαιρο το θέμα του μουσουλμανικού πληθυσμού. «Είναι μια νέα κατάσταση, εξαιρετικά σύνθετη. Μια κατάσταση που έχει στοιχεία ισλαμοφοβίας αλλά και μια κατάσταση που έχει ξαναβάλει στο τραπέζι θέματα ταυτότητας της Ευρώπης, η οποία ξεχνώντας την ιστορία της θεωρεί ότι τα θέματα αυτά τα έχει λύσει», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ